2016-04-25 18:03:13
Φωτογραφία για Όταν ο Έλβις συνάντησε τον Νίξον [photo]
Η φωτογραφία με την μεγαλύτερη ζήτηση από το εθνικό αρχείο των ΗΠΑ δεν είναι η πρώτη προσσελήνωση ή η επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου του 2011 στους δίδυμου πύργους της Νέας Υόρκης.

Είναι η φωτογραφία με την χειραψία του προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον που είχε στο Οβάλ γραφείο με τον Έλβις Πρίσλεϊ, τον Δεκέμβριο του 1970, μετά την συνάντηση που είχαν οι δυο αυτές προσωπικότητες της Αμερικής του 20ου αιώνα.

Κι αυτό, λόγω της ταινίας με τίτλο «Έλβις και Νίξον», που βγαίνει στις αμερικανικές αίθουσες την Παρασκευή, μετά την πρεμιέρα στο κινηματογραφικό φεστιβάλ Τραϊμπέκα της Νέας Υόρκης.

Ο Κέβιν Σπέισι, που υποδύεται τον Νίξον, ξέρει πώς είναι να είσαι πρόεδρος λόγω της συμμετοχής του στην παγκόσμια τηλεοπτική επιτυχία «House of Cards», αλλά ο Μάικλ Σάνον που παίζει τον Πρίσλεϊ ήταν μόλις τριών χρόνων το 1977 που πέθανε ο ροκ σταρ.

«Δεν θέλουμε και δεν προσπαθούμε να κάνουμε μία παρωδία», δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε ο Σπέισι στο Ρόιτερ, επισημαίνοντας ότι πέρασε πολλές ώρες ακούγοντας κασέτες και βλέποντας βίντεο του προέδρου Νίξον.


Ο Σάνον δεν φανταζόταν ποτέ τον εαυτό του στο ρόλο του «βασιλιά του ροκ εντ ρολ», και όπως δήλωσε είναι μεγάλος θαυμαστής του Έλβις. «Δεν είχα κασέτες ή οτιδήποτε δικό του, αλλά είμαι πραγματικά ευτυχής που λόγω του ρόλου ερεύνησα τη ζωή του Έλβις, επειδή δεν υπήρξε άλλον σαν κι αυτόν, όχι μόνο όσον αφορά την φήμη του, αλλά και για τον μοναδικό τρόπο που έζησε».

Ο Σάνον άκουσε συνεντεύξεις του «βασιλιά» και επισκέφτηκε το μικρό διαμέρισμα στο Μέμφις, όπου ο Πρίσλεϊ πέρασε τα εφηβικά του χρόνια, ενώ έμαθε και καράτε για να παίξει σε μία σκηνή, κατά την οποία ο Έλβις εκπλήσσει τον Νίξον με τις ικανότητές τους στις πολεμικές τέχνες.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ