2016-04-26 13:10:11
Φωτογραφία για 1ος Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας
Στις 20 Απριλίου 2016 διεξήχθη ο «1οςΔρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας1ος Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας». Οι αθλητές/στελέχη των ΕΔ που συμμετείχαν είχαν να διανύσουν  απόσταση 49 χιλιομέτρων και η πορεία που ακολουθήθηκε ήταν η ίδια που ακολουθούσαν οι αρχαίοι οπλίτες προκειμένου να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στα πλαίσια ανάδειξης της εκεχειρίας, την προηγούμενη ημέρα, οι αθλητές/στελέχη των ΕΔ συμβολικά παρέδωσαν τον οπλισμό τους όπως συνέβαινε και στην αρχαιότητα προκειμένου να συμμετάσχουν οι αθλητές  στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η ανωτέρω πορεία ήταν συμβολική, χωρίς αγωνιστικό χαρακτήρα και οργανώθηκε από την Συμπολιτεία Ολυμπίας και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, με την συνδρομή του ΥΠΕΘΑ μέσω της Γραμματείας ΑΣΑΕΔ και του Διεθνούς Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού (CISM).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπ. Καπράλος, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισίδωρος Κούβελος, η Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας κ. Φάνη-Πάλλη Πετραλιά, ο Πρόεδρος του CISM Adboulhakeen Alshanoo, ο εκπρόσωπος της Παλαιστίνης Ahmed Abu Dukhan, οι Δήμαρχοι των περιοχών ‘Ηλιδας και Ολυμπίας, η πρόεδρος της Συμπολιτείας Ολυμπίας Σοφία Χίντζιου Κοντογιάννη, εκπρόσωποι Υπηρεσιών των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και πλήθος κόσμου.
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ