2016-04-26 15:21:10
Φωτογραφία για Πάσχα στο Καταφύγιο Ναυπακτίας. Αξίζει να το ζήσεις!
Το Πάσχα στο χωριό δεν είναι ούτε σαν τα Χριστούγεννα, ούτε σαν  το καλοκαίρι. Δε μπορεί να συγκριθεί συναισθηματικά με καμία άλλη περίοδο του χρόνου.

Μπορούμε να απολαύσουμε ένα υπέροχο τριήμερο - τετραήμερο  στο πανέμορφο περιβάλλον του Καταφυγίου Ναυπακτίας μέσα στην υπέροχη φύση γεμάτη από τις μυρωδιές των λουλουδιών, τους ήχους των πουλιών και του νερού που τρέχει αδιάκοπα στα ρέματα!

Οι λόγοι που αγαπώ να κάνω Πάσχα στο Καταφύγιο και είναι μια ευκαιρία και για τους επισκέπτες  είναι πολλοί:

Οι μακρινοί φίλοι μου.

Είναι η ευκαιρία που θα μπορέσω να συναντήσω κάποιους  μακρινούς φίλους και  παραμένει  αυτό για μένα πάντα μια πολύ συναισθηματική περίοδος. Βέβαια αυτό δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο για τους επισκέπτες αλλά χωρίς να το καταλάβουν θα τους έχουν αγκαλιάσει όλοι αυτοί.

Η περιφορά του Επιταφίου

Ανεξάρτητα από τα θρησκευτικά ερεθίσματα του καθενός ο επιτάφιος στο χωριό είναι η καλύτερη στιγμή της θρησκευτικής κατάνυξης. Αξίζει να ζήσουμε αυτό τη Μ. παρασκευή και να εκκλησιαστούμε στον εκπλητικό ιερό ναό της Παναγίας και να βιώσουμε το τελετουργικό σε κατανυκτική ατμόσφαιρα.


Το καλό φαγητό

Δεν παίζει ρόλο αν τρως μαγειρίτσα  ή όχι η μανούλα θα μεριμνήσει να σου φτιάξει κάτι άλλο ούτε έχε σχέση εάν τρως αρνί ή κατσίκι το θέμα είναι ότι θα φας πολύ και καλά. Τόσο η οικογένειά σου όσο και φίλοι θα μεριμνήσουν να πάρεις με μεγάλη άνεση τα κιλά που αγωνιζόσουν να χάσει όλο τον χειμώνα.  Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την παραδοσιακή μαγειρίτσα το βράδυ του Μ.Σαββάτου και το Πασχαλινό τραπέζι με το αρνί ή το κατσίκι και να γευτούν τα διάφορα εδέσματα ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα. Τόσο στο παραδοσιακό καφενείο του Αλέκου αλλά και στον ξενώνα του χωριού μπορούν να γευτούν όλα αυτά.

Η γιορτινή πλευρά του χωριού

Χωρίς να μπορείς να δώσεις κάποια ιδιαίτερη εξήγηση το χωριό θα έχει φορέσει τα γιορτινά του. Με το που θα φτάσεις σε αυτό θα τα βλέπεις όλα διαφορετικά και όμορφα. Είναι μια ευκαιρία για τους επισκέπτες  για πεζοπορία και να γνωρίσουν τις  ομορφιές του χωριού. Η επιστροφή στην φύση έχει διάρκεια γίνεται έντονη γιατί πολύ απλά σου λείπει από την καθημερινότητα.

Η γιαγιά και ο Παππούς

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από το να έχεις μεγαλώσει δίπλα σε ένα παππού και σε μια γιαγιά, να βρίσκονται εν ζωή και να πηγαίνεις να κάνεις Πάσχα μαζί τους.

Επιστροφή στη Φύση

Κανένα Πάσχα στην πόλη δεν μπορεί να συγκριθεί ποτέ με το Πάσχα στο Καταγύγιο. Ο λόγος είναι πολύ απλός το Πάσχα στην πόλη θα το νοιώσεις μόνο το βράδυ της Ανάστασης  και λίγο ανήμερα. Αντιθέτως στο χωριό το ζεις από την ημέρα που θα φθάνεις σε αυτό.

Ένα σπίτι ανοικτό σε όλους.

Η συνήθεια να κλειδώνεις τρεις και τέσσερις φορές να βάζεις σύρτες και συναγερμούς στην πόλη είναι κάτι που θα ξεχάσεις μόλις πατήσεις στον πλάτανο στην πλατεία του χωριού.

Καλή Ανάσταση! και καλή Επιστροφή!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ