2016-04-27 18:51:01
Φωτογραφία για ΝΤΡΑΓΚΙ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΑΝΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
H Eλλάδα έχει εφαρμόσει πολλές μεταρρυθμίσεις τους τελευταίους μήνες, δήλωσε σε συνέντευξη του στην γερμανική Bild ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. Ερωτώμενος γιατί η Ελλάδα δεν έχει σταθεί ακόμα στα πόδια της παρά τα δισεκατομμύρια ευρώ που έχει λάβει ο κ. Ντράγκι απάντησε: «Είναι ξεκάθαρο, ότι η τελευταία χρονιά ήταν ένα οικονομικό πισωγύρισμα για την Ελλάδα. Τώρα όλοι γνωρίζουν πως δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς μεταρρυθμίσεις. Και αυτό που χρειάζονται πάνω από όλα η χώρα και οι πολίτες της είναι ανάπτυξη. Η Ελλάδα έχει εφαρμόσει πολλές μεταρρυθμίσεις τους τελευταίους μήνες και είναι προσηλωμένη σε ένα μεταρρυθμιστικό μονοπάτι».

Ο ίδιος υποστήριξε ακόμα πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα δεν οφείλονται στο ευρώ, τονίζοντας πως η χώρα θα έπρεπε σε κάθε περίπτωση να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις

«Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα έχουν λίγη σχέση με το ευρώ. Σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις. Στην Ευρωζώνη η Ελλάδα μπορεί να το κάνει αυτό με την στήριξη των εταίρων της» ανέφερε, προσθέτοντας ότι η ΕΚΤ δεν αποφασίζει ποιος ανήκει και ποιος δεν ανήκει στην Ευρωζώνη. «Αυτό είναι θέμα των κρατών μελών» επισήμανε.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ