2016-04-29 00:12:06
Φωτογραφία για «Η ζωή εν τάφω»
«Είναι ένα φως γύρω μας και μέσα μας που δεν στερεύει! Δεν χωράει ο πόνος μες στο φως ! Ας τον διώξουμε …θα τον διώξουμε ! Όπου κι αν ψάξεις είναι φως ….είναι άνοιξη πια ,δεν χωράει η πίκρα μέσα στο φως »!!! (Γιάννης Ρίτσος )

Υπέροχη εικόνα τα λόγια του ποιητού!

Ομιλεί ωστόσο για κτιστό φως ,το οποίο ενυπάρχει ,συνυπάρχει και αλληλοπεριχωρείται εντός της δημιουργίας ! Τέρπει και ανανεώνει τον κτιστό άνθρωπο και του δημιουργεί ερεθίσματα για περαιτέρω πρόοδο και εξέλιξη! Το φως όμως που εκλύεται από τον κενό τάφο έχει μια ιδιαιτερότητα και μοναδικότητα συνάμα : είναι άκτιστο ! Είναι το φως που μεταρσιώνει και μεταστοιχειώνει τον άνθρωπο ,τον καθιστά πρόσωπο!

Όλη η μεγάλη εβδομάδα είναι μια ατελεύτητη κλίμακα (εντός των πλαισίων του λειτουργικού χρόνου ),για διαρκή κοινωνία των σεπτών Παθών του Δημιουργού με το δημιούργημά Του! Όλη η πορεία του Χριστού είναι μια αναγωγή για κάτι υψηλότερο ,κάτι υπερούσιο ! Άλλωστε όλη η έκπληξη και απορία του ψαλμωδού καταδεικνύεται σε 4 λέξεις: «Η ζωή εν τάφω»!


Ας βιώσουμε όσο πιο πνευματικά γίνεται τα Άγια Πάθη του Κυρίου μας!

Ας ανοίξουμε τις καρδιές μας σ’ αυτό το κοσμοιστορικό και πανανθρώπινο γεγονός ,έτσι ώστε να βρεθεί χώρος για μια μικρή λέξη : Αγάπη!

«Σήμερον κρεμάται επί ξύλου και ο Άδης στενών ,βοά »!

Ασύλληπτα γεγονότα ! Ας συναισθανθούμε την μικρότητά μας και βιώνοντας τη θεία χαρμολύπη ,με ιλαρότητα ας πούμε : «Χριστός Ανέστη »!

Αγαπητές και αγαπητοί όλοι ,ο επικεφαλής της «ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ» Σύγχρονης Πόλης, οι συνεργάτες και οι φίλοι μας ,ευχόμαστε ολοψύχως και εγκαρδίως Καλή Ελληνική Λαμπρή ! Το ομόθρησκον και το ομότροπον των Ελλήνων ,γεροί –και όχι μόνοι- κρίκοι στην αδιάσπαστη εθνική συνέχεια ,έχουν την τιμητική τους . Ανάσταση πάντων!

Γ. Σαγιάς
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ