2016-05-02 10:22:07
Φωτογραφία για Κύπρος - Υπ. Εργασίας: Πρώτιστο μέλημα της κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας
Πρώτιστο μέλημά της Κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας και, επιπλέον, η βελτίωση της απασχόλησης, δήλωσε σε μήνυμά της για την Πρωτομαγιά η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου. Στο μήνυμά της, η κ. Αιμιλιανίδου είπε ότι η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί ορόσημο για τους αγώνες, τις θυσίες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων για εξασφάλιση αξιοπρεπούς εργασίας, της προόδου και ευημερίας και των βασικών δικαιωμάτων τους.

Σήμερα, είπε, τιμούμε όσους αγωνίστηκαν για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων αυτών, καθώς και της εργατικής ειρήνης και της αλληλεγγύης στην Κύπρο και σε όλο τον κόσμο. Αναγνωρίζουμε, συνέχισε, “ότι η προσφορά του συνδικαλιστικού κινήματος και γενικά των εργαζομένων στην προσπάθεια κατοχύρωσης των εργασιακών δικαιωμάτων και στην οικοδόμηση της κοινωνικής προόδου, είναι αναμφίβολα πολύ σημαντική”. Ανέφερε ότι “πρώτιστο μέλημά της Κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας και, επιπλέον, η βελτίωση της απασχόλησης μέσω της αξιοποίησης του εργατικού δυναμικού, αλλά και η συνεχής αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των εργαζομένων και της κοινωνίας γενικότερα”
. Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε, “συνεχίζουμε την εφαρμογή της πολιτικής για επιδότηση της εργασίας, προωθώντας την υλοποίηση σειράς μέτρων που έχουν ως βασικό στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης καθώς και τους ελέγχους για την εφαρμογή των νομοθεσιών και την προστασία των εργατικών δικαιωμάτων”.

Η κ. Αιμιλιανίδου είπε ότι “δίδουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στον αυστηρό έλεγχο της αγοράς εργασίας, στοχεύοντας στην προστασία των δικαιωμάτων και των συνθηκών απασχόλησης των εργαζομένων και στη διασφάλιση της ίσης μεταχείρισής τους, ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής και θρησκείας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται, επίσης, στη διαφύλαξη της νόμιμης απασχόλησης με ενίσχυση των μηχανισμών που αποβλέπουν στην πάταξη της παράνομης και αδήλωτης απασχόλησης. Προς τον σκοπό αυτό, προωθούνται τόσο νομοθετικές όσο και άλλες ρυθμίσεις, που αναμένεται ότι θα συμβάλουν αποτελεσματικά στην πάταξη της παράνομης και αδήλωτης απασχόλησης”.

Η κ. Αιμιλιανίδου ευχήθηκε σε όλους καλή Πρωτομαγιά, διαβεβαιώνοντας εκ μέρους του Υπουργείου και της Κυβέρνησης γενικότερα, ότι “θα εργαστούμε σκληρά και αποφασιστικά για την ανόρθωση της οικονομίας και τη διασφάλιση των θεσμών του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων, της τριμερούς συνεργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων”. “ Το μήνυμα που θέλουμε σήμερα να στείλουμε είναι μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας, μέσα από την αγαστή συνεργασία όλων μας”, κατέληξε η Υπουργός Εργασίας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ