2016-05-02 13:14:08
Φωτογραφία για Στο μικροσκόπιο η κινητή μονάδα αφαλάτωσης Πάφου
Στο μικροσκόπιο έρευνας βρέθηκε η κινητή μονάδα αφαλάτωσης Πάφου για σειρά θεμάτων πολιτικής που προωθήθηκαν χωρίς  προηγούμενη έγκριση του αρμοδίου Τμήματος Υδάτων.

Η έρευνα έχει ήδη παραδοθεί για περαιτέρω χειρισμούς στον Γενικό Εισαγγελέα, ενώ δόθηκε και στον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας.

Η όλη διοικητική έρευνα έγινε με οδηγίες του υπουργού Γεωργίας, Νίκου Κουγιάλη, σε μια προσπάθεια να διερευνηθούν όλες οι πιθανές παρατυπίες.

Η έρευνα, που διενεργήθη  με βάση σχετική απόφαση του υπουργού Γεωργίας, καταλήγει στο πόρισμα ότι ενδεχομένως έχουν διαπραχθεί διοικητικές παρατυπίες και πειθαρχικά παραπτώματα.

Όπως προκύπτει θεωρήθηκαν υπερβολικές οι υποθέσεις που χρησιμοποιήθηκαν για να ληφθεί απόφαση για κατασκευή της μονάδας αφαλάτωσης, ενώ εντελώς αδικαιολόγητη η επέκταση της μονάδας, αφού όταν υπογράφηκε η εν λόγω απόφαση τα αποθέματα νερού στα φράγματα της Πάφου ήταν αρκετά για να καλύψουν την επόμενη τριετία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην έρευνα προκύπτουν σημαντικά στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν για να αξιολογηθεί η αναγκαιότητα της αφαλάτωσης. Διαφαίνεται ότι  ήταν υποθετικά και διαμορφώθηκαν στη βάση σεναρίων και παραδοχών.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ