2016-05-03 08:32:53
Φωτογραφία για ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝ ΟΨΕΙ EUROGROUP
Συσκέψεις με στενούς συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την σύντομη πασχαλινή ανάπαυλα, θα έχει από το πρωί σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με στόχο την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την πρώτη αξιολόγηση, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της 9ης Μαΐου. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η κυβέρνηση θα επιδιώξει τις επόμενες ημέρες να ενισχύσει την διαπραγματευτική θέση της χώρας και να αυξήσει την υποστήριξη που έχει ήδη εκδηλωθεί από διάφορες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έναντι των απαιτήσεων του ΔΝΤ για νομοθέτηση εκ των προτέρων συγκεκριμένων μέτρων.

Αύριο, άλλωστε, πραγματοποιείται, εκτός εξαιρετικού απροόπτου, η συνάντηση που συγκαλεί ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, με τους υπουργούς Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν και με τους επικεφαλής των θεσμών, Κριστίν Λαγκάρντ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Μάριο Ντράγκι, συνάντηση στην οποία θα συμμετάσχει και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Από τα αποτελέσματα της συνάντησης αυτής θα κριθεί εν πολλοίς και το κλίμα που θα δημιουργηθεί, ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.


Με ιδιαίτερο, μάλιστα, ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις του Σόιμπλε και της Λαγκάρντ, καθώς Γιούνκερ, Ντράγκι και Σαπέν βρίσκονται εγγύτερα στις ελληνικές θέσεις. 

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, όμως, που έχει ουσιαστικά συμμαχήσει με το ΔΝΤ, δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί στις εξελίξεις που ακολούθησαν στον ορισμό του Eurogroup στις 9 Μαΐου και στο παρασκήνιο το οποίο προϋπήρξε, γεγονός που γεννά προβληματισμούς και αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν πάντως την ισχυρή υποστήριξη που έχει εκδηλωθεί από τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές προς την ελληνική κυβέρνηση, κάτι που αναμένεται να ενισχυθεί με την συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην συνάντηση των σοσιαλιστικών κομμάτων που θα γίνει περί τα τέλη Μαΐου στην Ρώμη.

Σε συνέντευξή στην ιστοσελίδα Euractiv, ο επικεφαλής της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα τόνισε ότι: «Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι Γερμανοί θέλουν να δουν την Ελλάδα να βυθίζεται, όμως οι Σοσιαλιστές σκοπεύουν να τους εμποδίσουν». 

«Η παρούσα κατάσταση είναι η επανάληψη μιας ταινίας που παρακολουθήσαμε πριν από έναν χρόνο, με τους ίδιους ηθοποιούς. Από τη μία πλευρά το ΔΝΤ, από την άλλη οι Γερμανοί καρχαρίες, του είδους του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν διαστρεβλωμένα μέσα για να ανατρέψουν μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και ένα έθνος που κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες, τόσο στον οικονομικό τομέα όσο και απέναντι στην προσφυγική κρίση», είπε ο Πιτέλα όταν ρωτήθηκε για τον ρόλο και τη στρατηγική του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και τις «συστηματικές επιθέσεις» του στην ελληνική κυβέρνηση.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail''
 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κλειστά τα μαγαζιά σήμερα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κλειστά τα μαγαζιά σήμερα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ