2016-05-03 09:58:35
Φωτογραφία για Αυτή είναι η ανατριχιαστική ιστορία του Άλεξ Λούη που βρέθηκε νεκρός μετά από 16 χρόνια!
Συγκλονίζει η προσωπική ιστορία του 40χρονου τότε ορειβάτη Άλεξ Λόουι που είχε χάσει τη ζωή του από χιονοστιβάδα στην κορυφή Σίσα-Πανγκμα του Θιβέτ και η σορός του βρέθηκε σήμερα σε παγετώνα 16 ολόκληρα χρόνια μετά.  

Ο 40χρονος ορειβάτης και ο Αμερικανός εικονολήπτης Ντέιβιντ Μπρίτζες, 29 ετών, που τον ακολουθούσε σε όλες τις αποστολές του, είχαν παρασυρθεί από χιονοστιβάδα κατά την ανάβασή τους στο Σίσα Πάνγκμα (8.027 μέτρα) της Κίνας, τον Οκτώβριο του 1999. Ήταν η πρώτη απόπειρα αμερικανικής ομάδας να κατέβει με σκι από τη συγκεκριμένη κορυφή.   Οι Λόουι και Μπρίτζες, ήταν διάσημοι στην ορειβατική κοινότητα, αλλά το ακριβές σημείο που είχαν χαθεί, δεν είχε γίνει γνωστό. Ο Άλεξ Λόουι μάλιστα είχε αναδειχθεί ως ο κορυφαίος ορειβάτης στον κόσμο.   Ο σύντροφός τους Κόνραντ Άνκερ, ο οποίος σώθηκε από την τραγωδία στη συνέχεια παντρεύτηκε τη χήρα του Λόου και υιοθέτησε τα τρία παιδιά του  

Ο εντοπισμός των δύο ανδρών ήταν καθαρά θέμα τύχης. Την περασμένη εβδομάδα, δύο άλλοι ορειβάτες επιχείρησαν να κατακτήσουν τη συγκεκριμένη  κορυφή των Ιμαλαΐων. Στην προσπάθειά τους, βρέθηκαν αντιμέτωποι με το αποτρόπαιο, όσο και συγκλονιστικό αυτό θέαμα. Οι δύο σοροί βρίσκονταν κοντά ο ένας με τον άλλον.   Η χήρα του Άλεξ Λόουι, Τζένι Λόουι Άνκερ δήλωσε πως πέρασε μία ζωή για να θρηνήσει το χαμό του συζύγου της, καθώς το σώμα του δεν είχε βρεθεί.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ