2016-05-07 00:43:49
Φωτογραφία για Ο ΙΣΑ ζητά να ληφθεί άμεσα μέριμνα για τις αξιολογήσεις των ιατρών που εντάχθηκαν στο ΠΕΔΥ, προκειμένου να έχουν την δυνατότητα συμμετοχής σε εκδοθείσες προκηρύξεις
Προς

Υπουργείο Υγείας Αθήνα, 06.05.2016

Διοίκηση 1ης ΥΠΕ Αττικής Α.Π. 11451

Διεύθυνση Αν/ξης Ανθρώπινο Δυναμικού

Μονάδων Παροχής Υπηρεσιών Υγείας

& Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Τμήμα Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων 

Ζαχάρωφ 3

Τ.Κ. 11521

Θέμα: Ο ΙΣΑ ζητά να ληφθεί άμεσα μέριμνα για τις αξιολογήσεις των ιατρών που εντάχθηκαν στο ΠΕΔΥ, προκειμένου να έχουν την δυνατότητα συμμετοχής σε εκδοθείσες προκηρύξεις

Αξιότιμοι Κύριοι,

Σε συνέχεια έκδοσης της ανακοίνωσης-πρόσκλησης ενδιαφέροντος για ορισμό υπευθύνων και αναπληρωτών τους σε Μονάδες Υγείας – ΠΕΔΥ, η οποία φέρει ΑΔΑ: 7ΩΖΝ469Η26-ΩΕΖ και αριθμ. πρωτ. 16928/11.04.2016, ο ΙΣΑ ενημερώθηκε από ιατρούς –μέλη του πως σε επικοινωνία που είχαν μαζί σας τους πληροφορήσατε ότι ο βαθμός για τις εν λόγω κρίσεις είναι ο βαθμός με τον οποίο εντάχθηκαν οι ιατροί στο ΠΕΔΥ μετά την διαθεσιμότητα κατά το έτος 2014.


Όπως είναι γνωστό οι ιατροί αυτοί μετά την ένταξή τους στο ΠΕΔΥ δεν επαναξιολογήθηκαν προκειμένου να καταταχθούν σύμφωνα με τα χρόνια προϋπηρεσίας τους.

Πλην όμως, στις 21.02.2016 ψηφίσθηκε ο Ν. 4368/2016 που στο άρθρο 38 ορίζεται σαφώς ότι: «Κατάταξη και μισθολογική αποκατάσταση ιατρών που μεταφέρθηκαν/ μετατάχθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ και το ΙΚΑ στον κλάδο ιατρών Ε.Σ.Υ.

1. α) Οι ιατροί και οδοντίατροι των πρώην νοσοκομείων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που μεταφέρθηκαν/μετατάχθηκαν, με οποιοδήποτε νόμο, από τις πρώην Υπηρεσίες Νοσοκομειακής Υποστήριξης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. και εντάχθηκαν ή εντάσσονται στον κλάδο ειδικευμένων ιατρών Ε.Σ.Υ., καθώς και β) οι ιατροί και οδοντίατροι, κλάδου ΠΕ ιατρών - οδοντιάτρων, που μεταφέρθηκαν/ μετατάχθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ στις Δ.Υ.Πε. και εντάχθηκαν ή εντάσσονται στον κλάδο ειδικευμένων ιατρών Ε.Σ.Υ. του Π.Ε.Δ.Υ. κατατάσσονται σε βαθμό σύμφωνα με τα χρόνια προϋπηρεσίας τους ως εξής:

α) με συνολική υπηρεσία έως επτά (7) έτη από την ημερομηνία λήψης της ειδικότητας στον εισαγωγικό βαθμό του Επιμελητή Β`,

β) με συνολική υπηρεσία άνω των επτά (7) ετών και μέχρι τα δεκαπέντε (15) έτη στο βαθμό του Επιμελητή Α` και

γ) με συνολική υπηρεσία άνω των δεκαπέντε (15) ετών στο βαθμό του Διευθυντή.

Μετά την ένταξή τους σε θέσεις κλάδου ιατρών/ οδοντιάτρων Ε.Σ.Υ., όλοι οι παραπάνω λαμβάνουν τις αποδοχές που προβλέπονται από τις οικείες μισθολογικές διατάξεις, της προϋπηρεσίας τους σε οποιοδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης αναγνωριζόμενης και υπολογιζόμενης, για τη βαθμολογική και μισθολογική τους εξέλιξη (χορήγηση επιδόματος χρόνου υπηρεσίας), ως προϋπηρεσίας στο Ε.Σ.Υ..»

Περαιτέρω πολλοί ιατροί προερχόμενοι από άλλες υπηρεσίες πριν τον ΕΟΠΥΥ, κάτοχοι διδακτορικών και μεταπτυχιακών διπλωμάτων, παραμένουν επίσης σε καθεστώς στασιμότητας παρόλο που με το άρθρο 25 του Ν. 4369/2016 δύναται επίσης να κριθούν και να καταταχθούν σύμφωνα με τα οριζόμενα.

Επειδή δυνάμει των ανωτέρω λεχθέντων γίνεται σαφές ότι θα έπρεπε να έχουν πραγματοποιηθεί οι κρίσεις και κατατάξεις των εν λόγω ιατρών πριν την έκδοση οιασδήποτε προκήρυξης, ώστε να έχουν την δυνατότητα συμμετοχής και κρίσης οι ιατροί σύμφωνα με τα έτη προϋπηρεσίας τους, όπως οι ανωτέρω διατάξεις ορίζουν, παρακαλούμε για λόγους ισότητας και προκειμένου να μην δημιουργούνται διαφοροποιήσεις επί της διαδικασίας αξιολόγησης, να δοθεί το δικαίωμα κατάθεσης και κρίσης στους ιατρούς που πληρούν τα κριτήρια σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 38 του Ν. 4368/2016 και του άρθρου 25 του Ν.4369/2016.

Προσβλέπουμε στην κατανόηση από πλευράς σας του εν λόγω κρίσιμου ζητήματος και για τον λόγο αυτό ζητούμε να δοθεί διήμερη παράταση της προθεσμίας κατάθεσης των δικαιολογητικών.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ