2016-05-07 06:31:23
Φωτογραφία για Κύπρος: Δεύτερη αθώωση σε υπόθεση κακοποίησης παιδιού
Εννιά δαγκωματιές δέχθηκε στην πλάτη και στο στήθος 23μηνο κοριτσάκι από άλλο παιδί ηλικίας 3-4 χρονών που φοιτούσε μαζί της στο ίδιο νηπιαγωγείο. Αποτέλεσμα ήταν να κατηγορηθεί η διευθύντρια του νηπιαγωγείου για αμέλεια καθήκοντος, ότι δηλαδή παρέλειψε να φυλάξει ικανοποιητικά τη μικρούλα, με αποτέλεσμα αυτή να υποστεί σωματικές βλάβες.

Το αδίκημα διεπράχθη στις 8 Ιουνίου 2010 και για τη διάπραξή του κατηγορήθηκαν η διευθύντρια του νηπιαγωγείου και μια άλλη εργαζόμενη στο νηπιαγωγείο, οι οποίες όμως αθωώθηκαν.

Η Δημοκρατία καταχώρησε έφεση και το Εφετείο διέταξε την επανεκδίαση της υπόθεσης σε βάρος μόνο της διευθύντριας. Κατά την επανεκδίκαση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας η Δικαστής, Μαριλένα Μηλιώτου, δεν μπόρεσε, αφού μελέτησε διεξοδικά την όλη μαρτυρία που τέθηκε ενώπιόν της, με ασφάλεια να καταλήξει σε εύρημα ως προς τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το εν λόγω περιστατικό και έτσι αθώωσε τη διευθύντρια για δεύτερη φορά. Και αυτό παρά το εύρημά της ότι η κατηγορούμενη και η μάρτυρας υπεράσπισης, που εργάζεται στο ίδιο νηπιαγωγείο, δεν είπαν όλη την αλήθεια σε σχέση με το τι συνέβη τότε.


Αξιολογώντας τη μαρτυρία η Δικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι επίδικες δαγκωματιές στη μικρούλα προκλήθηκαν στο νηπιαγωγείο από κάποιο άγνωστο παιδί ηλικίας 3-4 χρονών, αφού η επιστημονική μελέτη των δαγκωματιών κατέδειξε πως αυτές έγιναν από 20 νεογιλά δοντάκια τις τελευταίες 24 ώρες. Είναι πρόδηλο πως οι εν λόγω δαγκωματιές δεν προκλήθηκαν σε δευτερόλεπτα και πως το εν λόγω περιστατικό διέφυγε της προσοχής του προσωπικού για κάποιο σημαντικό χρονικό διάστημα.

Τα δαγκώματα ήταν έντονα και το βέβαιο είναι πως προκάλεσαν έντονο πόνο στη μικρούλα, η οποία θα έκλαιγε γοερά από πόνο και αναστάτωση τόσο κατά τη διάρκεια της επίθεσης που δέχθηκε όσο και αργότερα. Στην αθωωτική απόφασή της η Δικαστής δέχθηκε τη θέση του συνηγόρου της κατηγορούμενης Ροβέρτου Βραχίμη ότι η Κατηγορούσα Αρχή δεν απέδειξε την υπόθεση πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ