2016-05-08 05:29:25
Φωτογραφία για Αλμπουμ με... σόλο ΜακΚάρτνεϊ
Μπορεί για τους περισσότερους το όνομα Πολ ΜακΚάρτνεϊ να παραπέμπει αυτόματα στους θρυλικούς «Μπιτλς», ωστόσο ο δημοφιλής τραγουδοποιός και ερμηνευτής έχει διαγράψει και μια εξίσου σημαντική προσωπική μουσική διαδρομή από την οποία έχουν προκύψει εξαιρετικές μουσικές στιγμές.

Τα σημαντικότερα τραγούδια από τη σόλο καριέρα του καλλιτέχνη θα συμπεριληφθούν σε μια νέα συλλογή η οποία θα φέρει το τίτλο «PURE McCARTNEY» και θα κυκλοφορήσει στις 10 Ιουνίου.

Η δισκογραφική αυτή έκδοση θα κυκλοφορήσει σε τρεις διαφορετικές μορφές, 2πλό Cd, 4πλό CD και 4πλό LP, με επιλογές από τις πιο φωτεινές μουσικές στιγμές του τραγουδοποιού τόσο από τη σόλο πορεία του όσο και από τις συνεργασίες του με τα συγκροτήματα «Wings» και «Fireman». «Η ομάδα μου κι εγώ σκεφτήκαμε να φτιάξουμε μια συλλογή ηχογραφήσεών μου με μόνο στόχο να έχουμε κάτι ευχάριστο ν' ακούμε. Ισως είναι για να το απολαμβάνεις σε μια μακριά διαδρομή με το αυτοκίνητο ή ένα απόγευμα στο σπίτι ή σε ένα πάρτι με φίλους.


Οπότε καθίσαμε και φτιάξαμε αυτούς τους τελείως διαφορετικούς καταλόγους από διάφορες περιόδους της καριέρας μου» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ και προσθέτει: «Η λέξη ''καριέρα'' είναι λίγο παραπλανητική, γιατί όλη αυτή η πορεία ήταν για μένα περισσότερο μια μουσική περιπέτεια παρά μία δουλειά».

Από το 1970

Ρίχνοντας κανείς μια ματιά στους καταλόγους της νέας αυτής συλλογής αντιλαμβάνεται όχι μόνον το μέγεθος αλλά και την τεράστια ποικιλία της μουσικής δημιουργίας του Πολ ΜακΚάρτνεϊ. Από το 1970, που οι Μπιτλς έγιναν πλέον παρελθόν, μέχρι σήμερα, έχει γράψει εκατοντάδες τραγούδια, σε πολλά και διαφορετικά μουσικά στυλ, από ποπ και ροκ μέχρι ηλεκτρονική και κλασική.

«Με ευχαριστεί και συχνά με εκπλήσσει το ότι έχω συμμετάσχει στη δημιουργία και την ηχογράφηση τόσων πολλών και διαφορετικών μεταξύ τους κομματιών» εξομολογείται ο ίδιος. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι το όνομά του έχει γραφτεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες δίπλα στον τίτλο του πιο επιτυχημένου εμπορικά τραγουδοποιού της δημοφιλούς μουσικής.

Η προσωπική διαδρομή του Πολ ΜακΚάρτνεϊ ξεκίνησε με το πρώτο σόλο άλμπουμ του που είχε τίτλο το όνομά του και κυκλοφόρησε το 1970 και ενώ οι «Μπιτλς» βρίσκονταν σε κατάσταση διάλυσης. Το 1971 ακολούθησε ένα ακόμη άλμπουμ, το «Ram», το οποίο έκανε μαζί με τη σύζυγό του Λίντα. Λίγους μήνες μετά προστέθηκαν στο δίδυμο δύο νέοι συνεργάτες και κάπως έτσι σχηματίστηκαν οι «Wings», που πορεύτηκαν μαζί μέχρι το 1981. Ο Πολ έμεινε και πάλι μόνος ηχογραφώντας προσωπικούς δίσκους κάνοντας όμως, παράλληλα, συνεργασίες με διάσημους καλλιτέχνες όπως οι Μάικλ Τζάκσον, Στίβι Γουόντερ, Ελβις Κοστέλο κ.ά.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ