2016-05-09 00:12:19
Φωτογραφία για Η ΝΔ του Μητσοτάκη στο ασφαλιστικό, με μόνο όπλο την υποταγή στο ευρώ
Η τελευταία «σπουδαία» παρέμβαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν όταν έσπευσε να επιπλήξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις αναφορές του τελευταίου σχετικά με το νόμισμα. Θυμίζουμε πως ο Προκόπης Παυλόπουλος είπε ότι ο άνθρωπος δεν πρέπει να είναι υπηρέτης του νομίσματος.

Τότε ήταν που σαν να τσίμπησε μία Γερμανική μύγα τον Κυριάκο Μητσοτάκη και δήλωσε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι προσεκτικός για να μην γίνονται παρερμηνείες… περί του νομίσματος που θέλει να λειτουργεί η Ελλάδα.

Έκτοτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σίγησε. Θυμήθηκε λίγο στο twitter τους νεκρούς της Μαρφίν… τα «έχωσε» για χάρη εντυπώσεων στη δικαιοσύνη και ξανακοιμήθηκε. Ξέχασε πως ο ίδιος ήταν κορυφαίος υπουργός επί Σαμαρά και ούτε τότε η δικαιοσύνη είχε λύσει το γρίφο της Μαρφίν… τότε ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε «δακρύσει» για το θέμα, αλλά όποιος το πει αυτό είναι λαϊκιστής.


Και πάμε στο σήμερα, όπου η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, προσέρχεται στη συζήτηση για το ασφαλιστικό με ποια πρόταση εξουσίας; Με ποιο συγκριτικό πλεονέκτημα; Κανένα! Γιατί το συγκριτικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης Σαμαρά, κρίθηκε από το λαό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά εκλογές. Θα του δινόταν μία μεγάλη ευκαιρία, αν ήθελε να εμπνεύσει, έστω και εκείνους τους ομότιμούς του των κολεγίων, που δεν ψήφισαν ΝΔ, πως έχει κάποιο σχέδιο. Ήταν μία ευκαιρία να μιλήσει το κόμμα της Συγγρού για κάποιο εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο που θα έφερνε θέσεις εργασίας και θα μιλούσε για την εφαρμογή του κοινωνικού φιλελευθερισμού.

Αντί αυτού η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, διολισθαίνει και κατεβαίνει στη μάχη της βουλής χωρίς καμία συγκροτημένη πρόταση, έστω για τα μάτια της κοινωνίας, με μόνο όπλο τις καταγγελίες και τις απειλές του αντιπροέδρου Άδωνι Γεωργιάδη πως θα τους κλείσει όλους φυλακή.

Είναι και αυτή μία τακτική. Ουρλιαχτά χωρίς αποτέλεσμα όμως, όταν απέναντί σου έχεις το ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά το παλαιό ΠΑΣΟΚ που έχει αποδείξει τις αντοχές του και τη λαγνεία του για την εξουσία.

Πόσους ψηφοφόρους θα κερδίσει η ΝΔ με αυτή την πολιτική στάση; Κατά την οποία φωνάζει χωρίς να προτείνει λύσεις διακυβέρνησης; Όταν ζητά εκλογές με «νέο» αρχηγό, χωρίς κάτι νέο; Που είναι λοιπόν το νέο που θα έφερνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν μιλούσε για εκείνη την σκληρή αλλά ποιοτική αντιπολίτευση;

Αντί αυτού αναλώνεται στο να υπενθυμίζει την πλήρη υποταγή στο γερμανικό νόμισμα με οποιοδήποτε κόστος.

Αποδεικνύει καθημερινά και εις βάρος των πολιτών που παραμένουν ανυπεράσπιστοι, πως η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το κλειστό κόμμα των ολίγων εκλεκτών που θέλουν να εξυπηρετήσουν ξένα συμφέροντα και όχι τις μεγάλες εθνικές ανάγκες.

Σίγουρα ένα τέτοιο κόμμα δεν κερδίζει εκλογές. Όσο και αν σαπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Κεντροδεξιός»
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ