2016-05-13 09:48:32
Φωτογραφία για Ανώνυμη Εταιρεία θα ελέγχει τα νοσοκομεία!
Αιμίλιος Νεγκής - Virus

Ομολογώ ότι δεν ακούγεται άσχημο. Όσο και αν μοιάζει απίστευτο για τα ιδεολογικά κολλήματα του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση σχεδιάζει να ιδρύσει Κρατική Ανώνυμη Εταιρεία, η οποία θα αναλάβει τη διαχείριση των οικονομικών του ΕΣΥ!

Μάλιστα, την Τρίτη προκηρύχτηκε πρόχειρος διαγωνισμός για την πρόσληψηιδιωτικής εταιρείας συμβούλων, η οποία μεταξύ των άλλων θα αναλάβει να προτείνει στο υπουργείο Υγείας πώς πρέπει να οργανωθεί και να λειτουργεί η εν λόγω Κρατική Ανώνυμη Εταιρεία. Φυσικά, πρόκειται για έκπληξη πρώτου μεγέθους με δεδομένη την ιδεοληψία, που έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα οι κ.κ. Ξανθός και Πολάκης σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τον ιδιωτικό τομέα. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι στη διημερίδα, που πραγματοποιήθηκε Δευτέρα και Τρίτη για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας υπήρχε ρητή απαγόρευση στην είσοδο για όποιον εκπροσωπούσε ιδιωτικό φορέα!

Ας έλθουμε όμως στο διαγωνισμό
. Είναι πρόχειρος με συνολικό προϋπολογισμό 60.000 ευρώ και θα διεξαχθεί με διαδικασίες fast-track στις 23 του μηνός. Γεγονός που προφανώς δεν διασφαλίζει την προσέλκυση πολλών προσφορών, ώστε να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον. Άρα δημιουργούνται βάσιμες υπόνοιες ότι επιδιώκουν να δώσουν τη δουλειά κάπου συγκεκριμένα Ο ανάδοχος που θα επιλεγεί θα αναλάβει να φέρει σε πέρας μέσα χρονικό διάστημα μόλις τριών μηνών 3 πράγματα:

Προετοιμασία δελτίων εξειδίκευσης και φακέλων για μια σειρά μεγάλων και σύνθετων έργων του στρατηγικού σχεδιασμού του υπουργείου Υγείας. Ναι το υπουργείο Υγείας έχει στρατηγικό σχεδιασμό!

Την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας για υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο των προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας.

Την υποστήριξη του υπουργείου Υγείας για την εξειδίκευση του στρατηγικού σχεδιασμού και την ωρίμανση των αντίστοιχων δράσεων και έργων.

Ας ξεκινήσω από το πρώτο, το οποίο έχει τρία πολύ σημαντικά υποέργα:

Προμήθεια πλωτών σκαφών διακομιδής ασθενών. Το συγκεκριμένο έργο αποσκοπεί στη βελτίωση της πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας των κατοίκων απομακρυσμένων νησιών, καθώς και την πρόσβαση σε εξειδικευμένες υγειονομικές υπηρεσίες των κατοίκων των λοιπών νησιών της χώρας, μέσω της προμήθειας πλωτών σκαφών με μόχλευση πολλαπλών χρηματοδοτικών πηγών από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ε.Ε. και τις Αναπτυξιακές Τράπεζες της Ε.Ε.

Αναδιάρθρωση και εκσυγχρονισμός οικονομικών υπηρεσιών Μονάδων Υγείας και Νομικών Προσώπων του Τομέα Υγείας. Σκοπός του έργου είναι ο εκσυγχρονισμός και η αναδιάρθρωση του συστήματος οικονομικής διαχείρισης των Φορέων Υγείας, με τη δημιουργία ενός κεντρικού μηχανισμού που θα υποστηρίξει τις παραπάνω λειτουργίες, με τη μορφή κρατικής Ανώνυμης Εταιρίας.

Αναδιάρθρωση και εκσυγχρονισμός συστήματος ελέγχου ιατρικών πράξεων και ορθής κοστολόγησης παρεχόμενων υπηρεσιών. Ο ανάδοχος θα κάνει συνοπτική ανάλυση των προβλημάτων και των αναγκών διαχείρισης του συστήματος ελέγχου ιατρικών πράξεων και ορθής κοστολόγησης παρεχόμενων υπηρεσιών. Θα αναλάβει την τεκμηρίωση της ενδεχόμενης σκοπιμότητας σύστασης ενός κεντρικού μηχανισμού. Παράλληλα, θα προχωρήσει σε εκτίμηση του προϋπολογισμού και διερεύνηση των πηγών χρηματοδότησης του έργου.

Όσον αφορά το δεύτερο, ο ανάδοχος θα επικεντρωθεί στην περαιτέρω εξειδίκευση και ωρίμανση των διαδικασιών υποβολής προτάσεων, που εστιάζουν:

στην παραγωγή οξυγόνου από νοσοκομεία εντός Ελλάδος που θα προτείνει το Υπουργείο.

στην ανάπτυξη συστημάτων τηλεϊατρικής,

στην ανάπτυξη προγραμμάτων κοινωνικής επιχειρηματικότητας με έμφαση στις ΚΟΙΣΠΕ (Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης) και ΚΟΙΝΣΕΠ (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις).

Τέλος για το τρίτο κομμάτι, ο ανάδοχος θα αναλάβει τεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη των υπηρεσιών του Υπουργείου για θέματα που αφορούν στην αποτύπωση παρεμβάσεων:

Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας,

εξορθολογισμού των δαπανών σε έργα,

Ψυχικής Υγείας,

θέματα ανάπτυξης γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της Υγείας.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Michael Schumacher KAI TA NEA MANTATA
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Michael Schumacher KAI TA NEA MANTATA
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ