2016-05-14 00:30:37
Φωτογραφία για Συγκλόνισε ο Μπουρούσης αλλά η Φενέρμπαχτσε γέλασε τελευταία
Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα η Φενέρμπαχτσε των Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Κώστα Σλούκα νίκησε με 88-77 στην παράταση την εντυπωσιακή Λαμποράλ Κούτσα του συγκλονιστικού Γιάννη Μπουρούση, στο πλαίσιο του δεύτερου ημιτελικού του Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας και προκρίθηκε στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η Φενέρμπαχτσε μπορεί να μπήκε καλύτερα στο ματς, όμως στη συνέχεια η Λαμποράλ σοβαρεύτηκε και επέστρεψε άμεσα. Είχε σε τρομερή μέρα Άνταμς και Μπουρούση οι οποίοι πάντως δεν ήταν αρκετοί. Η ψυχολογία της Φενέρ ανέβηκε στο έξτρα πεντάλεπτο και αυτό τη βοήθησε πολύ στο να πάρει τη νίκη.

Η Φενέρμπαχτσε ξεκίνησε φουριόζα την αναμέτρηση και μόλις στο πρώτο τρίλεπτο ήταν μπροστά με 13-0!  Η Λαμποράλ απάντησε με ένα δικό της γρήγορο 10-2 και έφερε τη διαφορά σε χαμηλά επίπεδα (15-10). Τελικά οι Τούρκοι κατάφεραν να πάνε προηγούμενοι στους πάγκους με 23-15. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Λαμποράλ άλλαξε πρόσωπο και αυτό τη βοήθησε να επιβάλλει το ρυθμό της
. Ο Άνταμς έβαζε τα πάντα, είχε άξιο συμπαραστάτη τον Μπουρούση και το 18-25 του δεκαλέπτου μείωσε τη διαφορά στον ένα πόντο, με την Φενέρ να πηγαίνει στα αποδυτήρια προηγούμενη με 41-40. Στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα στο τρίτο δεκάλεπτο, η Λαμποράλ περιόρισε τις επιιλογές των Τούρκων επιθετικά και συνέχισε την καλή της πορεία επιθετικά. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς σκόραρε μόλις 14 πόντους, ενώ οι αποφασισμένοι… πολεμιστές του Περάσοβιτς 18 γράφοντας το 55-57. Στην τελευταία περίοδο ο Γιάννης Μπουρούσης συνέχισε να… βγάζει μάτια και οι φροντ λάιν της Φενέρ έδειχνε να τα έχει χαμένα. Η ευστοχία της ισπανικής ομάδας κόντεψε να «τρελάνει» τους Τούρκους, οι οποίοι πάντως κατάφεραν άμεσα από το 59-64, να φτάσουν στο 65-66 στα μισά της περιόδου. Ο αγώνας καθώς βάδιζε προς το φινάλε του έγινε πραγματικό ντέρμπι. Στο τέλος ένα γρήγορο 5-1 της Φενέρ έφερε το ματς στα ίσια (72-72) με μόλις 27 δεύτερα πριν το φινάλε. Στην τελευταία επίθεση της Λαμποράλ το σουτ χάθηκε και η Φενέρ κέρδισε φάουλ στα 6 δέκατα του δευτερολέπτου. Το play του Ζοτς δεν έπιασε και το ματς πηγε στην παράταση. Στο έξτρα πεντάλεπτο η Λαμποράλ ήταν άστοχη, η Φενέρμπαχτσε έβαζε όσα καλάθια έπρεπε και πήγε στο τελευταίο διλεπτο μπροστά με 7 πόντους διαφορά (81-74). Το μομέντουμ είχε πάει στο τουρκικό στρατόπεδο κι έτσι οι παίκτες του Ζοτς πήραν την σπουδαία νίκη με 88-77, κερδίζοντας παράλληλα την πρόκρισή τους στον τελικό όπου θα συναντήσουν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ