2016-05-15 14:58:11
Φωτογραφία για Με κουμπάρο τον Νταβούτογλου πάντρεψε την κόρη του ο Ερντογάν! [photos]
Μπορεί η Τουρκία να βρίσκεται σε έκρυθμη κατάσταση στα νοτιοανατολικά, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η ζωή σταματά -ούτε και για την οικογένεια του προέδρου: Η Κωνσταντινούπολη έζησε το Σάββατο έναν γάμο που ο πρόεδρος φρόντισε να είναι μεγαλύτερος από κάθε άλλον τα τελευταία χρόνια, παντρεύοντας την κόρη του σε μία εκδήλωση μεγάλου βεληνεκούς, φυσικά υπό δρακόντεια ασφαλείας. Κουμπάρος μάλιστα είναι ο αποπεμφθείς πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, από την πλευρά της 30χρονης νύφης Σουμεγέ Ερντογάν.

Γαμπρός είναι ο επιχειρηματίας στον τομέα των εξοπλιστικών Σελτοσύκ Μπαϊρακτάρ -κουμπάρος από τη δική του πλευρά είναι ο στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, νυν αρχηγός του Γενικού Επιτελείου. Σύμφωνα με τις αναφορές, οι προσκεκλημένοι φτάνουν τις 6.000. Ο γάμος έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας: Κινητοποιήθηκαν στρατιωτικά ελικόπτερα ενώ τους ανοικτούς χώρους γύρω από το γάμο επιτηρούσαν ελεύθεροι σκοπευτές. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης πρόβαλαν φωτογραφίες της νύφης, μέσα στο αυτοκίνητο που την μετέφερε στον χώρο της τελετής, με τα μαλλιά καλυμμένα με την ισλαμική μαντίλα. 


Ο Πρόεδρος Ερντογάν και η σύζυγός του Εμινέ έχουν δύο γιους, τον Μπουράκ (που σπανίως εμφανίζεται δημόσια) και τον Μπιλάλ, και δύο κόρες, την Έσρα και την 30χρονη Σουμεϊγέ. Μάρτυρας της νύφης είχε οριστεί ο απερχόμενος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την προεδρία του κυβερνώντος κόμματος AKP και επομένως και από την πρωθυπουργία. Η παρουσία του στο γάμο φαίνεται ότι διαλύει τις φήμες που κυκλοφορούσαν έντονα τις τελευταίες ημέρες ότι έχει έρθει σε ρήξη με τον Πρόεδρο Ερντογάν. Πολλοί δρόμοι είχαν κλείσει για την κυκλοφορία ενώ είχαν τοποθετηθεί και πρόσθετα κάγκελα ασφαλείας γύρω από την αίθουσα της γαμήλιας δεξίωσης, στο Κιουτσουκτσεκμετσέ, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης. 

Η Σουμεϊγέ Ερντογάν φοίτησε στο London School of Economics και ήταν σύμβουλος του AKP σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, την εποχή που ο πατέρας της ήταν Πρωθυπουργός της Τουρκίας. Σταμάτησε όμως να εργάζεται για το κόμμα όταν ο Εντογάν εξελέγη Πρόεδρος, το 2014, και σήμερα είναι Αντιπρόεδρος μιας φιλοϊσλαμικής οργάνωσης για τα δικαιώματα των γυναικών, της `Ενωσης για τις Γυναίκες και τη Δημοκρατία. Ο γαμπρός, που σπούδασε στο Πολυτεχνείο της Κωνσταντινούπολης και στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Τζόρτζια, στις ΗΠΑ, είναι υπεύθυνος του τομέα τεχνολογικής ανάπτυξης στην επιχείρηση της οικογένειάς του, την Baykar Makina, που κατασκευάζει μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ