2016-05-16 08:50:58
Φωτογραφία για Άνω κάτω ο ΕΟΠΥΥ με αφορμή τους νέους συμβούλους του Οργανισμού! Νέα ανακοίνωση παράταξης εργαζομένων
Παρασκευή 13 Μάιος 2016

Γράφει: Μαρία Γλένη 

Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στον μεγαλύτερο Οργανισμό Υγείας της χώρας.

Άνω κάτω συνεχίζει να είναι ο ΕΟΠΥΥ με αφορμή την επιστολή του Σωματείου των Εργαζομένων που αποκάλυψε το HealthReport.gr και στην οποία κάνουν λόγο για«συμβούλους της νέας διοίκησης του ΕΟΠΥΥ» που φέρονται, κατά τους εργαζόμενους, να αλωνίζουν στον Οργανισμό, «παρακάμπτοντας ακόμη και τη Διοικητική Ιεραρχία». Διαβάστε ΕΔΩ όλο το αναλυτικό ρεπορτάζ: «ΕΟΠΥΥ: Οι νέοι σύμβουλοι που ανάβουν φωτιά στον Οργανισμό! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι»

Μετά την επιστολή του Σωματείου των Εργαζομένων η οποία εστάλη στη Διοίκηση του Οργανισμού, η Παράταξη «Ενωτικός Συνδυασμός Υπαλλήλων ΕΟΠΥΥ»εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει: «Σε σχέση με την από 9/5/2016 επιστολή της ΠΑΝΣΥΕΡ προς τον πρόεδρο, σας ενημερώνουμε ότι η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη.


Ο εκπρόσωπος του Συνδυασμού μας στο ΔΣ του Συλλόγου εξέφρασε σαφώς την αντίρρησή του για τον χαρακτηρισμό της όλης διαδικασίας ως «πρόχειρη».

Θεωρούμε ότι το όλο έργο είναι εξαιρετικά πολύπλοκο και φυσικά σε τόσο σύντομο χρόνο δεν είναι δυνατό, με τις χρονοβόρες και δύσκαμπτες καρεκλοκενταυρικές νοοτροπίες σε συνδυασμό με τον ασφυκτικό κλοιό προθεσμιών και τουαντιπαραγωγικού νομικού – θεσμικού πλαισίου που εμφανώς αποτελεί μόνιμα τροχοπέδη για οτιδήποτε δημιουργικό, να λειτουργήσουν όλα στην εντέλεια εξαρχής.

Δεν πρόκειται ποτέ να απαξιώσουμε την προσπάθεια που γίνεται για την άμεση ψηφιοποίηση ούτε να παραγνωρίσουμε και να μηδενίσουμε τη συνεισφορά των συναδέλφων μας που εμπλέκονται στο έργο.

Δεν θα συναινέσουμε επίσης στη δαιμονοποίηση της ανάμιξης εξωτερικών συνεργατών και εταιρειών, αρκεί βέβαια να λειτουργούν για την εξυπηρέτηση των σκοπών του ΕΟΠΥΥ και κατ’ επέκταση των εργαζομένων, σεβόμενοι την προσωπικότητά τους, κάτι που είχαμε επισημάνει και σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας.

Τέλος θα παρακαλέσουμε την πλειοψηφία του ΔΣ του συλλόγου των εργαζομένων να μην χρησιμοποιεί τη λέξη «ομόφωνα» σε κείμενα που προηγουμένως δεν έχουν κοινοποιηθεί σε όλα τα μέλη του ΔΣ ώστε να εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους έγκαιρα και ίσως καμιά φορά να βοηθούν στη αποτροπή αποπροσανατολιστικών εντάσεων. Άλλωστε, αυτό επιτάσσει η δημοκρατία και ο πλουραλισμός στη λειτουργία των συλλογικών οργάνων».
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ