2016-05-16 08:53:10
Φωτογραφία για Το κτήριο-σκάνδαλο του υπουργείου Υγείας
Αιμίλιος Νεγκής - Virus

Με κάτι τέτοια δεν τον αδικώ τον Πολάκη. Ξέρετε πόσο πληρώνει ενοίκιο το υπουργείο Υγείας για το κτήριο, που νοικιάζει δίπλα στο εμπορικό κέντρο Golden Hall; Κρατηθείτε… Περίπου 300.000 ευρώ το μήνα!

Μοιάζει απίστευτο. Κι εγώ δεν το πίστεψα, όταν το άκουσα. Μέχρι που πριν από λίγες ημέρες, είδα με τα μάτια μου την απόφαση του γ.γ. του υπουργείου Υγείας Π. Γιαννουλάτου, με την οποία εγκρίνεται ποσό περίπου 900.000 ευρώ για να πληρωθούν τα τα ενοίκια του πρώτου τριμήνου!

Δεν μπορούσε όμως να κάνει κι αλλιώς. Διότι η αποικιοκρατική σύμβαση, η οποία μου είπαν ότι υπεγράφη το 2006 (επί Δ. Αβραμόπουλου) και έχει διάρκεια 20 χρόνια, προβλέπει ετήσια αύξηση του μισθώματος κατά 2% και ρήτρα αν δεν καταβληθεί εγκαίρως το μίσθωμα… επιβάρυνση 25% επί του μηνιαίου μισθώματος. Δηλαδή, αν δεν πληρώνεται κανονικά το ενοίκιο το κράτος είναι υποχρεωμένο να πληρώσει πρόστιμο περίπου 70.000 ευρώ!


Το κτήριο του υπουργείου Υγείας, όπως και άλλα 13 ακίνητα, στα οποία στεγάζονται υπηρεσίες του Δημοσίου, όπως τα υπουργεία Παιδείας, Δικαιοσύνης, και η ΓΑΔΑ, ανήκουν στη Eurobank, η οποία τα εκμισθώνει στο ελληνικό δημόσιο για 20 χρόνια.

Θυμίζω ότι στο κτήριο στεγάζεται το ΕΚΕΠΥ (Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας) και μέχρι πέρσι, η κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ. Το κτήριο διαθέτει περίπου 32.000 τ.μ. τα οποία στην πλειονότητά τους είναι κενά, καθώς το ΕΚΕΠΥ καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο (κυρίως στο υπόγειο).

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το υπουργείο Υγείας επέλεξε το συγκεκριμένο κτήριο, την ώρα που διαθέτει αναρίθμητα ακίνητα. Σύμφωνα με σχετική απογραφή, συνολικά διαθέτει 2.490 ακίνητα: 609 κτίρια, 536 επαγγελματικά ακίνητα, 504 κατοικίες, 498 αγροτεμάχια, 319 οικόπεδα και 24 αποθήκες.

Πέρσι τέτοια εποχή ο Π. Κουρουμπλής είχε ανακοινώσει ότι μέσα σε μία εβδομάδα το ΕΚΕΠΥ θα μεταφέρονταν στο ΕΚΑΒ, γεγονός που μάλιστα θεωρήθηκε τότε προάγγελος της κατάργησής του. Όμως, λέγεται ότι έλαβε ένα εξώδικο από τον ιδιοκτήτη του κτηρίου και φαίνεται το ξανασκέφτηκε Όπως μαθαίνω πάντως σύντομα θα έχουμε εξελίξεις. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει αποφασίσει να ξενοικιάσει το κτήριο μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ήδη, έχει βρεθεί χώρος σε κτήριο του νοσοκομείου Αγία Βαρβάρα και βρίσκονται σε εξέλιξη έργα διαμόρφωσης των χώρων, ενώ υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τη μεταφορά του πανάκριβου ραδιοτηλεοπτικού εξοπλισμού, που διαθέτει το ΕΚΕΠΥ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ