2016-05-16 10:31:34
Φωτογραφία για Ο Πάνος Καμμένος στη Βοστώνη
Ο Πάνος Καμμένος, υπουργός Αμυνας της γενέτειρας Ελλάδος, βρέθηκε αυτές τις μέρες στη Βοστώνη, για έναν πολύ σοβαρό και βαθιά συναισθηματικό λόγο, να συμμετάσχει στην αποφοίτηση του γιου του Ηλία από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης. Ο Ηλίας όχι μόνο τελείωσε επιτυχώς, αλλά έλαβε και υποτροφία να συνεχίσει για μεταπτυχιακές σπουδές. Αυτές οι στιγμές είναι αναμφίβολα ιστορικές, ουσιαστικές, συναισθηματικές, αγαπητικιές, συγκινητικές για κάθε γονιό και η σημαντική των όρων και των λέξεων δεν μπορεί να τις περιγράψει. Απλά τις βιώνει κάποιος υπαρκτικά, σώψυχα. Κι είμαι βέβαιος ότι όσοι γονείς έχουν γευθεί αυτή την εμπειρία κατανοούν πλήρως τα γραφόμενα.

Ο Πάνος Καμμένος μπορεί να είναι ο αρχηγός του Κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Μπορεί να είναι ο εταίρος ο οποίος στηρίζει τη σημερινή κυβέρνηση της Ελλάδος, διότι εδώ που τα λέμε χωρίς τη δική του συμμετοχή δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς πώς θα ήταν η κυβερνητική κατάσταση στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Μπορεί να είναι υπουργός του σοβαρού και νευραλγικού υπουργείου Αμυνας, αλλά αυτές τις μέρες στη Βοστώνη ήταν το κάτι άλλο, δηλαδή ήταν ο πατέρας του οποίου η καρδιά πάλλεται βλέποντας το παιδί του να αποφοιτά από ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών.


Η Βοστώνη, αυτή η όμορφη και ήσυχη πόλη μας είναι μία κορυφαία πανεπιστημιούπολη όχι μονάχα των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και του κόσμου ολόκληρου, αφού βρίθει από πολλά και καλά πανεπιστήμια και κολέγια. Ενα εξ’ αυτών είναι και το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης το γνωστό Boston University ή BU όπως επικράτησε να λέγεται.

Σ’ αυτό λοιπόν το κορυφαίο πανεπιστήμιο της Βοστώνης έχουν σπουδάσει και αρκετοί οι οποίοι ασχολήθηκαν με την πολιτική τέχνη και έφτασαν μέχρι την κορυφή στην πρωθυπουργία όπως ήταν ο Κώστας Καραμανλής, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο σημερινός αρχηγός του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πολλοί άλλοι εξ’ Ελλάδος εντρύφησαν στα σεμινάρια και στις διαλέξεις των πανεπιστημίων, ενώ άλλοι διετέλεσαν ακαδημαϊκοί συνεργάτες και λέκτορες. Η Ελλάδα έχει μία μακρόχρονη παράδοση σύνδεσής της με τα πανεπιστήμια της Βοστώνης. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούν πολλά παιδιά να έχουν την ίδια ευκαιρία και χαρά που έχουν τα παιδιά των πολιτικών και των οικονομικώς ευτραφών διότι είναι γνωστό ότι τα έξοδα είναι τεράστια, δίδακτρα, παραμονή με όλα τα απαραίτητα για μία στοιχειωδώς αξιοπρεπή διαβίωση στη Βοστώνη. Η ζωή στη Βοστώνη δεν είναι λιγότερο ακριβή από ό,τι είναι στη Νέα Υόρκη ή στο Λος Αντζελες λόγου χάρη.

Παρόλο τον προσωπικό χαρακτήρα της επίσκεψης του κ. Καμμένου στη Βοστώνη, βρήκε λίγη ώρα και μίλησε στην Ομογένεια μέσω του «Εθνικού Κήρυκα», για την πορεία των πραγμάτων στην Ελλάδα και πέριξ αυτής. Μ’ αυτό το τελευταίο εννοώ τις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και πάνω από τα νησιά μας, πράγμα το οποίο είναι λίαν ανησυχητικό ιδιαίτερα τώρα που η ηγεσία της Τουρκίας εμφανίζει προχωρημένα σημάδια παράκρουσης. Μπορεί να πει κάποιος ότι οι τουρκικές προκλήσεις δεν είναι τίποτε καινούργιο, ωστόσο σήμερα, νομίζω λαμβάνουν μία υψηλότερη επικινδυνότητα και λόγω της γενικευμένης κατάστασης στην Τουρκία, η οποία δείχνει να βρίσκεται σε πορεία εκτροχιασμού.

ΠΗΓΗ: http://www.ekirikas.com/%CE%BF-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD%CE%B7/
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ