2016-05-16 20:12:45
Φωτογραφία για “Καταρρέει” το ΓΝΑ Αλεξάνδρα
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus

Την αγωνία τους για την υγεία και τη ζωή των ασθενών αλλά και για τη δική τους εκφράζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», εξαιτίας της τεράστιας έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού και κυρίως νοσηλευτών.

Είναι ενδεικτικό πως στις τέσσερις μονάδες που λειτουργούν στο νοσηλευτικό ίδρυμα η αναλογία νοσηλευτή ανά ασθενή είναι 1:10, με να αμφισβητείται ο ρόλος τους και να κρίνεται επικίνδυνη η λειτουργία τους. Το Σωματείο εργαζομένων στο χώρο αναφέρει χαρακτηριστικά πως τα τμήματα καθίστανται επιρρεπή σε ατυχήματα και λοιμώξεις, αφού η μείωση στο νοσηλευτικό προσωπικό ξεπερνάει το 50% των οργανικών θέσεων τη στιγμή που η προσέλευση ασθενών έχει ξεπεράσει το 30% της κανονικής δυναμικότητας. Στα όρια της υπερκόπωσης δουλεύουν στο μεταξύ οι τραυματιοφορείς-νοσηλευτές, αφού η αναλογία ξεπερνάει τον 1αν:100 κλίνες!

Άλλο παράδειγμα των δυνητικών κινδύνων που επιφέρει η ακραία υποστελέχωση στο «Αλεξάνδρα» αποτελεί ο παραϊατρικός τομέας
. Σύμφωνα με το Σωματείο, προκειμένου να καλυφθούν στοιχειωδώς οι ανάγκες υπάλληλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εκτελούν χρέη που κανονικά ανήκουν σε υπαλλήλους Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Εντύπωση προκαλεί, επίσης, η αναφορά ότι για ολόκληρο το νοσοκομείο υπάρχει μόλις 1ας κλιβανιστής, ο οποίος δεν μπορεί να πάρει άδεια αλλά ούτε και να ασθενήσει. Εξαιτίας της έλλειψης γιατρών τα προβλήματα είναι καθημερινά στο μικροβιολογικό τμήμα και στην αιμοδοσία, ενώ και οι διοικητικές υπηρεσίες καταρρέουν καθώς βασίζονται σε μόλις 2 υπαλλήλους αντί για 6.

Το οριακό σημείο λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος έχει οδηγήσει τους αρμόδιους να εξετάζουν το ενδεχόμενο σύμπτυξης των τμημάτων, καταγγέλλει το Σωματείο στο χώρο, τονίζοντας πως αυτό συνεπάγεται τη μείωση των ενεργών κλινών. Για τα προαναφερόμενα οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν γενική συνέλευση στην οποία αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας έγγραφες δεσμεύσεις για την άμεση επίλυσή τους. Στην κατεύθυνση αυτή, την Τρίτη 17/5 θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Α΄ ΥΠΕ και τηνΤετάρτη 18/5 και ώρα 12:00 θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας επί της Βασιλ. Σοφίας.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ