2016-05-17 00:49:46
Φωτογραφία για Από την «Ομηρία» των Ιδ. Εταιρειών, στην «Ομηρία» του ΕΟΠΥΥ ;
Παρακολούθησα με μεγάλη προσοχή την πρόσκληση -εκδήλωση ενδιαφέροντος...  με αριθμό πρωτ: ΔΒ1Δ/112/OIK. 17942 , προς τα φυσικά πρόσωπα για την σύναψη ατομικών συμβάσεων παροχής υπηρεσιών φύλαξης των κτιρίων του ΕΟΠΥΥ .

Στην συγκεκριμένη πρόσκληση η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, καλεί όλα τα φυσικά πρόσωπα να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για την φύλαξη των κτιρίων του, με μέγιστη διάρκεια των συμβάσεων παροχής υπηρεσιών φύλαξης , χρονικής διάρκειας (19) μηνών - από 1-6-2016 έως και 31-12-2017.

Επιτέλους , η Ελληνική Κυβέρνηση αναγνώρισε το «μέγα λάθος» να δίνει σε ιδιωτικές εταιρείες την Φύλαξη , τον καθαρισμό, κ.λπ, των δημόσιων κτιρίων και βάζει ένα τέλος στον «εργασιακό μεσαίωνα» κατά των εργαζόμενων που επικρατούσε τα τελευταία έτη.

Ελπίζω σύντομα θα ακολουθήσουν όλα τα ΝΠΔΔ, ΟΤΑ και ο Ευρύτερος «Στενός» Δημόσιος Τομέας .

Όμως ανησυχώ, γνωρίζοντας ότι, μέσα από την διάρκεια των χρονικών συμβάσεων, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι θα εγκλωβιστούν πάλι σε μια «διαρκής» ομηρεία , που δεν θα είναι άλλη από αυτήν, του «αιώνια» συμβασιούχου .


Και εδώ πλέον μπαίνει το εξής ερώτημα :

Μήπως θα έπρεπε να ελέγξει την πιθανότητα η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για πάγιο και μόνιμο προσωπικό στην φύλαξη και στον καθαρισμό των Κτιρίων του?

Φώτης Αλεξόπουλος

Μέλος Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή & Αγοράς

Ειδικός Γραμματέας ΙΝΚΑ/Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ