2016-05-17 08:38:40
Φωτογραφία για Το υπερσύγχρονο ΚΥ χωρίς επαρκές προσωπικό
Βασιλική Αγγουρίδη - Virus

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά, λόγω της απουσίας επαρκούς προσωπικού, περιέγραψαν στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γ. Πατούλη οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Ραφήνας-Πικερμίου.

Κατά την επίσκεψη του στο ΚΥ, ο κ. Πατούλης διαπίστωσε πως πρόκειται για ένα κέντρο πρωτοβάθμιας φροντίδας, υψηλών προδιαγραφών. Διαθέτει υπερσύγχρονα μηχανήματα, στελεχώνεται από 26 ιατρούς όλων σχεδόν των ειδικοτήτων, αλλά και έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό.

Μάλιστα, διαθέτει νέο υπερσύγχρονο ψηφιακό ακτινολογικό εργαστήριο, υπερηχοτομογράφο, απινιδωτές, ηλεκτροκαρδιογράφο, καινούριες οθόνες, νέα μηχανήματα για τον ωτορινολαρυγγολόγο και δύο μηχανήματα στο οφθαλμολογικό.

Παρόλα αυτά και παρότι το ΚΥ εξυπηρετεί μηνιαίως 5.500 ασθενείς, εφημερίες περικόπτονται εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, ενώ λειτουργεί καθημερινά μόλις από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.


Η ανάγκη περαιτέρω στελέχωσης του Κέντρου με προσωπικό είναι επιτακτική, καθώς θα επιτρέψει τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας προκειμένου να διευρύνει το ωράριο λειτουργίας του, να αποκτήσει τη δυνατότητα εφημεριών και έτσι να συνδράμει στον περιορισμό των ροών ασθενών προς τα νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ Αττικής. Παράλληλα, η επαρκής στελέχωση θα επιτρέψει και την ανάπτυξη Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας.

Ο πληθυσμός που καλύπτει το ΚΥ ξεπερνά τις πεντακόσιες χιλιάδες και περιλαμβάνει εκτός από την Ραφήνα και το Πικέρμι, περιοχές όπως το Γραμματικό μέχρι και την Παλλήνη.

«Καλούμε το κράτος να αντιληφθεί την τεράστια σημασία και συμβολή των Κέντρων Υγείας στην προάσπιση της υγείας χιλιάδων πολιτών στους Δήμους και να αναλάβει τις ευθύνες του μεριμνώντας, για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας τους. Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε τις επισκέψεις μας στα Κέντρα Υγείας σε όλη την Ελλάδα ώστε να είμαστε πλήρως ενήμεροι σχετικά με τις ελλείψεις που υπάρχουν», ανέφερε ο κ. Πατούλης. Εξέφρασε, μάλιστα, ιδιαίτερη ικανοποίηση από την επίσκεψη του στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας-Πικερμίου, «το οποίο αποτελεί πραγματικά ένα πρότυπο Κέντρο Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Φροντίδας και εξυπηρετεί τις ανάγκες μιας μεγάλης πληθυσμιακής κοινότητας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Αθ. Μαρτίνο ο οποίος με τη σημαντική προσφορά του, ύψους 2 εκατ. ευρώ, συνέβαλλε ουσιαστικά, στην αναβάθμιση τόσο της κτιριακής υποδομής όσο και του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Κέντρου».

Κατά την επίσκεψη του ο κ. Πατούλης συνοδευόταν από το Δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλη Πιστικίδη, τον Αντιδήμαρχο Βαγγέλη Μπουρνού και τη Διευθύντρια του Κέντρου Αντωνία Δημητρίου.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ