2016-05-17 14:24:55
Φωτογραφία για ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η διευθέτηση του ζητήματος του ελληνικού χρέους με τρόπο που να αποκαθιστά τη βιωσιμότητά του και να δημιουργεί ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Η προσήλωση της κυβέρνησης στη μάχη για το ελληνικό χρέος και την αποκατάσταση της βιωσιμότητάς του είναι σταθερή, είπε. «Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι έχει δώσει σκληρή μάχη για το χρέος. Προφανώς για εμάς είναι κεντρικό ζήτημα με βάση το οποίο θα κριθεί η πορεία της χώρας», πρόσθεσε. Χαρακτήρισε παράλληλα θετικό το γεγονός ότι ο σχεδιασμός για τη ρύθμιση του χρέους δεν θα εξαρτάται από τον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας ή άλλων χωρών και από αυθαίρετα στοιχεία και προβλέψεις.

Η κ. Γεροβασίλη επανέλαβε ότι απόψεις Ευρωπαίων και ΔΝΤ δεν βρίσκονται σε σύμπνοια και πρόσθεσε: «Μένει να δούμε πώς θα συγκλίνουν αυτές οι διαφορές για να παρθεί η τελική απόφαση για την ελάφρυνσή του». Όπως ανέφερε, θα υπάρξει συζήτηση «και κάποια απόφαση στο επερχόμενο Eurogroup» για τα άμεσα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά του. «Περιμένουμε στα άμεσα μέτρα λύσεις που θα ευνοούν τη διαχείρισή του», συνέχισε και διευκρίνισε ότι στο επόμενο Eurogroup αναμένεται να αποτυπωθεί και ο οδικός χάρτης για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα, που θα αφορούν την περίοδο μετά το 2018.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος εκτίμησε ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα εγκαινιάσει μία περίοδο σταθεροποίησης και στροφής της χώρας στην ανάκαμψη. Διευκρίνισε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ολοκληρωθεί η ψήφιση των μέτρων που υπολείπονται και ότι το αργότερο μέχρι αύριο το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή
. Θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του Eurogroup, στις 24 Μαΐου, οπότε και αναμένεται η εκταμίευση του ποσού που προβλέπεται από τη συμφωνία.

Κληθείσα να σχολιάσει δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η Ν.Δ. προτίθεται να ψηφίσει την Κυριακή τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν τα κόκκινα δάνεια και το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων, η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε λόγο για μια «τεράστια στροφή» σε περίπτωση που πράγματι είναι αυτή η στάση της. «Θα πρέπει να μας πει ποια από τις στάσεις της, η πριν ή η μετά, είναι αυτή που την εκπροσωπεί. Διακρίνουμε ένα είδος υποκρισίας για να μην εκτεθεί εντελώς. Θα πρέπει να εξηγήσει γιατί μεταβάλει τη συμπεριφορά της, είναι διπρόσωπη αντιπολίτευση», σημείωσε.

Η κ. Γεροβασίλη προανήγγειλε ότι: «Το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τον σχεδιασμό της στον αναπτυξιακό και τον επενδυτικό τομέα, αρχής γενομένης από τον αναπτυξιακό νόμο, που ήδη βρίσκεται σε διαβούλευση». Εξάλλου, ανέφερε ότι προς το παρόν δεν φαίνεται ότι επίκειται ανασχηματισμός, σημειώνοντας ότι είναι θέμα του πρωθυπουργού.

Ερωτηθείσα για τον εκλογικό νόμο η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε ότι πρόκειται για μία από τις βασικές εξαγγελίες της κυβέρνησης, που θα υλοποιηθεί σε χρόνο μακριά από τις εκλογές, ώστε να μη θεωρηθεί ύποπτη. Όπως τόνισε, η σχετική συζήτηση θα ανοίξει έγκαιρα, θα συζητηθεί έγκαιρα στα κυβερνητικά όργανα, σύμφωνα με σχετικές οδηγίες του πρωθυπουργού προς τον αρμόδιο υπουργό, Παναγιώτη Κουρουμπλή, και θα τεθεί σε δημόσιο διάλογο. Πάντως αρνήθηκε να μπει σε λεπτομέρειες σχετικά με αλλαγές στον εκλογικό νόμο, υπογραμμίζοντας ότι αυτές θα αποφασιστούν από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα.

Κληθείσα να σχολιάσει τη θέση του ΠΑΣΟΚ έναντι της κυβέρνησης, με αφορμή τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στη συνάντηση Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ηγετών στη Ρώμη, στις 20 Μαϊου, η κ. Γεροβασίλη δήλωσε ότι έχει ήδη σχολιαστεί αρνητικά η στάση του ΠΑΣΟΚ από την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία και πρόσθεσε: «Εμείς δεν είδαμε καμία διάθεση για συζήτηση από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ούτε διάθεση να συμβάλει στην προσπάθεια της κυβέρνησης, καθώς ταυτίζεται με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της Ν.Δ.».

Αναφερόμενη στα σημερινά εγκαίνια έναρξης των εργασιών κατασκευής του ΤΑP είπε ότι η λειτουργία του αγωγού θα συμβάλει στη μετατροπή της χώρας σε ενεργειακό κόμβο.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ