2016-05-17 23:04:20
Φωτογραφία για ΑΓΓΑΡΕΙΑ ΚΑΙ... ΣΟΥΠΑ! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ 1-2 *VIDEOS*
Με σκόρερ τους Μάνταλο και Τζιμπούρ η ΑΕΚ νίκησε τον... πολύ κακό Ολυμπιακό σ'έναν τελικό που κανείς δεν κατάλαβε τι κατέβηκαν να κάνουν οι παίκτες του Ολυμπιακού.

Παίκτες αδιάφοροι που το μυαλό τους ήταν στις... διακοπές και ξενερωμένοι που τους μειώθηκαν αυτές με τις αποφάσεις Κοντονή, έδειξαν οι περισσότεροι απ'αυτούς ότι το τελευταίο που τους ενδιέφερε ήταν το κύπελλο.

Μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού είναι οι παίκτες που έχουν σημάδια στα ρούχα τους από το χορτάρι του ΟΑΚΑ... Ναι, ο Ολυμπιακός ήταν επηρεασμένος από την αγωνιστική αποχή, εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων και μοιραία ηττήθηκε από την ένωση στον τελικό του Κυπέλλου. Όμως, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Όλοι αυτοί που φορούν τον δαφνοστεφανωμένο, έχουν χρέος να τα δίνουν ΟΛΑ, για τον κόσμο αυτής της ομάδας. Όποιος δε μπορεί, ας μείνει αιώνιο και... περιζήτητο ταλέντο, ή απλά ένας... συνταξιούχος.


Στα καθαρά αγωνιστικά Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο ματς. Κυκλοφορώντας καλά την μπάλα και εκμεταλλευόμενοι τα μέτρα που τους παραχωρούσε η ΑΕΚ, οι ερυθρόλευκοι πήραν από νωρίς την πρωτοβουλία και με κινητήριο μοχλό τον Φορτούνη, έφταναν εύκολα έξω από την περιοχή της "Ένωσης". Εκεί όμως τα πράγματα... δυσκόλευαν. Γιατί το τείχος που συναντούσαν από τον... Άρθο, δυσκολεύονταν χαρακτηριστικά να το διασπάσουν.

Βλέποντας λοιπόν τον αντίπαλό της να μην την απειλεί, παρά μόνο με μικρο-ευκαιρίες των Φουστέρ και Φορτούνη, η ΑΕΚ πήρε... θάρρος. Άρχισε να αφήνει τις αμέτρητες... «γιόμες» με τις οποίες έψαχνε (ανεπιτυχώς) τον Τζιμπούρ. Κι εκεί που ο Βάργκας φαινόταν να χαλάει κάθε καλή επιθετική της προσπάθεια, έκανε μια σέντρα-ξυραφιά, η οποία επέτρεψε στον Μάνταλο να σκοράρει (με κοντινή κεφαλιά).

Βέβαια, ο Ολυμπιακός αντέδρασε. Θα απαντούσε αμέσως μάλιστα, αν ο Ανέστης δεν έκανε μεγάλη απόκρουση σε κεφαλιά του Κασάμι (από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη) και κάπως έτσι, η ΑΕΚ πήγε με το πολύτιμο προβάδισμα στην ανάπαυλα.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε... λυσσασμένος από τα αποδυτήρια. Σε λίγα μόλις λεπτά απείλησε τρεις φορές: Το φάουλ όμως του Φορτούνη έφυγε ψηλά, την επικίνδυνη προβολή του Ερνάνι την έκοψε σωτήρια ο Ντίντακ και το τεχνικό πλασέ του Κασάμι βρήκε ξανά σε ετοιμότητα τον σταθερό Ανέστη. Η... φαρμακερή αντεπίθεση που έβγαλε όμως -αμέσως μετά- η ΑΕΚ δεν βρήκε καθόλου σε ετοιμότητα τους ερυθρόλευκους και η δεύτερη ασίστ του Βάργκας εξαργυρώθηκε... υποδειγματικά από τον Τζιμπούρ απέναντι στον Ρομπέρτο.

Στριμωγμένος λοιπόν από το σκορ και από την τακτική του Μανωλά, ο Σίλβα έψαξε άμεσα λύσεις. Έβαλε πρώτα τους Ιντέγε-Πάρντο (αντί των Κασάμι-Ερνάνι) και στη συνέχεια τον Τσόρι στη θέση του Φουστέρ. Με το δεύτερο γκολ ωστόσο να έχει δώσει αέρα στην ΑΕΚ (και τον Μανωλά να θωρακίζει ακόμα περισσότερο την αμυντική λειτουργία βάζοντας τον Μπακάκη αντί του Βάργκας) οι «κιτρινόμαυροι» κρατούσαν σχετικά άνετα το σκορ.

Ο Ολυμπιακός ωστόσο δεν το έβαζε κάτω. Έψαχνε μανιωδώς το γκολ που θα τον ξανάβαζε στο παιχνίδι και το άγγιξε σε σουτ του Μασουακού που σταμάτησε στο δοκάρι. Όταν το πέτυχε όμως (με ένα υπέροχο σόλο του Τσόρι που κατέληξε σε σουτ που δεν μπόρεσε να εμποδίσει ο Ανέστης) ήταν πλέον αργά... Και αυτό γιατί έμενε πλέον λίγος χρόνος. Το γκολ –αντί να πτοήσει την ΑΕΚ- έκανε τους παίκτες της να πηγαίνουν ακόμα πιο δυνατά στις φάσεις, προκειμένου να κρατήσουν το σκορ και να μην πάνε στην παράταση. Και τελικά τα κατάφεραν... παίρνοντας το κύπελλο που φάνηκε ότι το ήθελαν περισσότερο...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Ντα Κόστα, Μαζουακού, Μιλοβόγεβιτς, Κασάμι (53’ Ιντέγε), Φορτούνης, Ερνάνι (54’ Πάρντο), Φουστέρ, Πουλίδο

Στον πάγκο έμειναν οι: Κατσιμήτρος, Ντομίνγκες, Σιόβας, Τσιμίκας, Καμπιάσο

ΑΕΚ (Στέλιος Μανωλάς): Ανέστης, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (81’ λ.τ. Τζανετόπουλος), Βάργκας (58’ Μπακάκης), Αραβίδης (90’+1’ Πέκχαρτ), Τζεμπούρ

Στον πάγκο έμειναν οι: Ντούνης, Λαμπρόπουλος, Γαλανόπουλος, Μπουονανότε

Δείτε...

Το 0-1 ΕΔΩ

Το 0-2 ΕΔΩ

Το 1-2 του Τσόρι ΕΔΩ
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ