2016-05-17 23:15:33
Φωτογραφία για Ο κόφτης χτυπά και την πόρτα του Δήμου Πάτρας
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως και άλλοι φορείς, βρίσκονται σε φάση αναμονής για την εισαγωγή στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής του νομοσχεδίου για τα μέτρα που θα περιλαμβάνονται στον μηχανισμό δημοσιονομικής διόρθωσης (αλ. «κόφτης»), προκειμένου να εγκριθεί άμεσα από την ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

Οι δήμοι θα είναι από τους πρώτους φορείς για τους οποίους θα προβλέπεται η αναδιάρθρωση και η ανακατανομή πόρων που δεν έχουν αναπτυχθεί με ορθό -κατά την Κυβέρνηση- τρόπο. Η αναφορά στους δήμους θα περιλαμβάνει και τα νομικά πρόσωπά τους, όπως αναφέρεται ξεκάθαρα στον νόμο 4270/2014.

Η δημοτική αρχή έχει τονίσει κατ' επανάληψη ότι ο Δήμος με τον «Καλλικράτη» είναι πλέον μια κρατική υπηρεσία, και αδυνατεί να ρυθμίσει τα οικονομικά της χωρίς προηγουμένως να έχει την έγκριση της Κυβέρνησης. Στη διάρκεια της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο για την ψήφιση του προϋπολογισμού είχε δώσει μια εικόνα για την συνεχή μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στους δήμους και ειδικότερα σε αυτόν της Πάτρας.

Για το 2016 η χρηματοδότηση για τους Δήμους προβλεπόταν να ανέλθει στα 2,571 δις ευρώ συνολικά ενώ έπρεπε να αποδίδονται συνολικά 4,079 δις ευρώ.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ