2016-05-18 10:44:14
Φωτογραφία για Όλα τα σενάρια για τον ανασχηματισμό στην Υγεία!
Τετάρτη 18 Μάιος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Φουντώνουν μέρα με την ημέρα τα σενάρια ανασχηματισμού.

Με βάση τις μέχρι σήμερα πληροφορίες του HealthReport.gr, ο πρωθυπουργός αναμένεται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό μετά την τελική συμφωνία με τους δανειστές και την αξιολόγηση, αλλά πιθανώς και μετά το συνέδριο του κόμματος, ώστε να μην υπάρχουν …επιπλέον δυσαρεστημένοι.

Στο υπουργείο Υγείας πολλοί είναι οι «μνηστήρες» που θα ενδιαφέρονταν να μετακομίσουν στην οδό Αριστοτέλους.

Ωστόσο οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα παρουσιάσει πρόσωπο έκπληξη, στην περίπτωση που απομακρυνθεί τελικώς το Δίδυμο των …Κρητικών. 

Όμως μέχρι τότε τα σενάρια που έχουν πέσει στο…τραπέζι είναι πολλά.

Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι πράγματι η πρώην υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου έχει ήδη βολιδοσκοπηθεί και δε φαίνεται να είναι αντίθετη σε ένα ενδεχόμενο υπουργοποίησής της.


Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Άλλωστε όπως λένε άνθρωποι της Κουμουνδούρου στο HealthReport.gr, η ιδεολογία της αλλά και η γενικότερη πολιτική της στάση και ηθική, δεν είναι μακριά από αυτή τουΣΥΡΙΖΑ. Όμως δεν είναι λίγοι και εκείνοι που υποστηρίζουν πως ακολουθήθηκε ηκλασική τακτική του …διαρρέω το όνομα για να το «κάψω». 

Από την άλλη, σφόδρα φέρεται να ενδιαφέρεται να επιστρέψει στο υπουργείο υγείας οΠαναγιώτης Κουρουμπλής, αναφέρουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr.

Ο νυν υπουργός Εσωτερικών που ήταν ο πρώτος υπουργός Υγείας με κυβέρνησηΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει κρύψει την αδυναμία του στα θέματα της Υγείας.

Ο Π.Κουρουμπλής

Ωστόσο προς ώρας φαίνεται να υπάρχουν έντονες αντιρρήσεις από υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης αλλά και του κόμματος, που θέλουν να εμποδίσουν την επαναφορά του στην οδό Αριστοτέλους.

Άλλο ένα όνομα που παίζει ακόμη δυνατά είναι αυτό της κυβερνητικής εκπροσώπουΌλγας Γεροβασίλη. Η πιθανότητα να γίνει η νέα ένοικος της οδού Αριστοτέλους θεωρείται ακόμη πιθανό σενάριο, παρότι πολλά υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης θέλουν να αποτρέψουν αυτήν την πιθανότητα, κυρίως επειδή η κ.Γεροβασίλη είχε στο παρελθόν στο όνομά της διαγνωστικό κέντρο στη γενέτειρά της την Άρτα, σημειώνουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr.

Η Όλγα Γεροβασίλη

Άλλα δύο πρόσωπα που έχουν πέσει για… τα καλά στο τραπέζι για να αναλάβουν θέση αναπληρωτή, είναι του βουλευτή Τρικάλων Σάκη Παπαδόπουλου και του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Μανιού.

Και οι δύο είναι γιατροί (παθολόγος ο πρώτος και οφθαλμίατρος ο δεύτερος) και γνωρίζουν καλά το χώρο της Υγείας.

Ο Σάκης Παπαδόπουλος

Ο Σάκης Παπαδόπουλος μάλιστα φαίνεται να έχει πολλούς υποστηρικτές στο κόμμα για να αναλάβει τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας. Ο Νίκος Μανιός από την άλλη, όπως σημειώνουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, έχει προς ώρας διαφωνίες ως προς τη γενικότερη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Ο Νίκος Μανιός

Βέβαια πολλά υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη πιέζουν το Μέγαρο Μαξίμου– ακριβώς γι’ αυτόν το λόγο -να αξιοποιηθεί στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα ο Νίκος Μανιός ώστε να μη μετατραπεί σε …αντάρτη έξω από την κυβέρνηση.

Όμως όλα τα σενάρια αυτά θα εξαρτηθούν από το αν ο πρωθυπουργός αποφασίσει τελικά να απομακρύνει τον Ανδρέα Ξανθό και τον Παύλο Πολάκη από το υπουργείο Υγείας.

Ο Ανδρέας Ξανθός

Υψηλόβαθμα στελέχη έλεγαν στο HealthReport.gr, ότι ασκούνται πιέσεις από την Κουμουνδούρου, αν αλλάξει το κυβερνητικό σχήμα, να απομακρυνθούν και οι δύουπουργοί ή να παραμείνουν και οι δύο.

Ο Παύλος Πολάκης

Οι υπερασπιστές αυτής της άποψης λένε πως οι δύο άνδρες από την Κρήτηισορροπούν μεταξύ τους, αφού ο ένας διαθέτει εκρηκτικό χαρακτήρα και ο άλλος είναι ήπιων τόνων και μπορεί να κρατήσει τα …μπόσικα.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
O ROSBERG EXEI ZHTHMATA ME THN FERRARI
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
O ROSBERG EXEI ZHTHMATA ME THN FERRARI
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ