2016-05-19 18:48:03
Φωτογραφία για Η Λαϊκή Ενότητα τιμά τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
Στις σημερινές ακραίες συνθήκες ,που λόγω των ιμπεριαλιστικών επιθέσεων και παρεμβάσεων ,δημιουργούνται νέα προσφυγικά ρεύματα... η Λαϊκή Ενότητα, τιμά τη μνήμη των 353.000 Ελλήνων του Πόντου που σφαγιάστηκαν την περίοδο της Μικρασιατικής καταστροφής ,ενώ οι υπόλοιποι εκδιώχθηκαν από τις πατρίδες τους.

Είναι υποχρέωση μας , στο όνομα όλων όσων δολοφονήθηκαν ή έχασαν την πατρίδα τους, να απαιτήσουμε την δικαίωσή τους ,μέσω της αναγνώρισης των διωγμών ,που υπέστησαν από την πολιτική ηγεσία της γείτονας χώρας Τουρκίας.

Είναι μια απαίτηση πολλών λαών ,που αναγνώρισαν τις γενοκτονίες των Ελλήνων του Πόντου, των Αρμενίων και των Ασσύριων, ώριμη στο πέρασμα των χρόνων ,μετά και από μια αποτίμηση των ιστορικών γεγονότων, όπως αυτά τεκμηριώνονται βάση διεθνών συνθηκών . Οφείλουμε να υπερασπιστούμε την ιστορική δικαίωση, την αποκατάσταση των γεγονότων και τον καταλογισμό των ευθυνών σε όσους σχεδίασαν, προκάλεσαν ή ακόμα και έδειξαν ανοχή στις θηριωδίες και στην προσπάθεια αφανισμού των Ελλήνων του Πόντου.

Η Λαϊκή Ενότητα είναι στο πλευρό και των προσφύγων Ελλήνων από την πρώην Σοβιετική Ένωση ,που ακόμη και σήμερα αντιμετωπίζουν προβλήματα ένταξης ,αλλά και των προσφύγων ,που φτάνουν και εγκλωβίζονται στη χώρα μας από τις σκληρές συνθήκες που δημιουργήθηκαν λόγω των ιμπεριαλιστικών πολιτικών της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Οι μνήμες δεν σβήνονται και μόνον η ιστορική δικαίωση τις απαλύνει. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ