2016-05-19 19:00:14
Φωτογραφία για Η ήττα στον τελικό δεν αλλάζει την συνολική εικόνα του Σίλβα
Η πορεία του Μάρκο Σίλβα στην πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό μπορεί να έκλεισε με άσχημο τρόπο, όμως αναμφίβολα αυτό δεν αλλάζει το συνολικό συμπέρασμα. Ο Πορτογάλος έδειξε στοιχεία καλού προπονητή που μπορεί στη δεύτερή του χρονιά στην ομάδα να χτίσει επάνω σε αυτά και να παρουσιάσει έναν ακόμη καλύτερο Ολυμπιακό. Προφανώς και ο Σίλβα έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την ήττα, ευθύνη που πήρε επάνω του χωρίς να κρυφτεί.

Ξέχωρα από τα πρόσωπα και τις επιλογές της 11άδας, ένα σημαντικό όπως αποδείχτηκε λάθος ήταν η επιλογή του να μην αλλάξει την τακτική της ομάδας του, παρότι ήξερε -όπως παραδέχθηκε μετά το τέλος του τελικού- πως ο Ολυμπιακός λόγω των συνθηκών και της αγωνιστικής απραξίας ήταν ανέτοιμος. Παρ' όλα αυτά επέλεξε να παίξει τον ρόλο της ομάδας που θα κυνηγήσει απο την αρχή τον αγώνα και θα πάρει περισσότερα ρίσκα από τον αντίπαλο παίζοντας ψηλά. Παρότι είδε μια ΑΕΚ όπως την περίμενε, κλειστά πίσω και στοχεύοντας στις αντεπιθέσεις, δεν επεδίωξε να εκπλήξει αυτός με την τακτική του
. Να επιλέξει αυτός να πάει το ματς στην υπομονή θέλοντας να οδηγήσει την ΑΕΚ στην πρωτοβουλία έχοντας το χαρτί της αντεπίθεσης ο Ολυμπιακός. Ηξερε άλλωστε πως το πρώτο γκολ θα έκρινε πολλά για την εξέλιξη του ματς, όπως και αποδείχθηκε. Επίσης, στο ημίχρονο ο Σίλβα δεν φάνηκε να κατανοεί το πρόβλημα της ομάδας του δίνοντας εντολή για ακόμη πιο επιθετικό πλάνο με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, πληρώνοντάς το στην πρώτη αντεπίθεση της ΑΕΚ με το 0-2 που έκρινε την αναμέτρηση.

Πηγή: Goal
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ