2016-05-20 16:05:51
Φωτογραφία για ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΜΕ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή στις 17:00 στο Σύνταγμα καλεί και η ΓΣΕΕ, αντιδρώντας έντονα στο πολυνομοσχέδιο, που, όπως λέει, μετά την ταφόπλακα στο ασφαλιστικό, δίνει τη χαριστική βολή σε όλη την κοινωνία. «Νέοι φόροι, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων στο νέο βάρβαρο πακέτο μνημονιακών μέτρων» σημειώνει και προσθέτει:

 «Μετά τους άμεσους φόρους που επιβλήθηκαν προσφάτως σε μισθωτούς και συνταξιούχους, η κυβέρνηση επιβαρύνει ακόμη περισσότερο  το σύνολο των Ελλήνων πολιτών με 1,8 δισ. ευρώ, ενώ με την εφαρμογή του σχεδίου πώλησης 19 ΔΕΚΟ στρατηγικής σημασίας, πέρα από τη ζημία που θα προκληθεί στο Δημόσιο, ανατρέπονται πλήρως οι εργασιακές σχέσεις και εξαϋλώνεται κάθε εργασιακό δικαίωμα». Κατηγορώντας την κυβέρνηση για ψεύδη και ασυνέπειες χωρίς τελειωμό, τονίζει ότι η μαζική και ενωτική συμμετοχή στο συλλαλητήριο είναι η απάντηση «στη νέα κυβερνητική επιχείρηση εξαθλίωσης του ελληνικού λαού». 


Σημειώνεται ότι για την Κυριακή το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Κάλεσμα για τη συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο των συνδικάτων ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο απευθύνει επίσης η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ).

Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία: «Πρόκειται για ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο, το οποίο θεσμοθετεί ''αυτόματο μηχανισμό–κόφτη'' περικοπής μισθών, συντάξεων, κοινωνικών και αναπτυξιακών δαπανών, στο όνομα της επίτευξης ''πλεονασμάτων'' στον κρατικό προϋπολογισμό για την πληρωμή τόκων και χρεολυσίων στους δανειστές. Επιβάλλει πρόσθετους έμμεσους φόρους ύψους 1,8 δισ. ευρώ από την αύξηση του ΦΠΑ σε βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης. Θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο πώλησης 19 ΔΕΚΟ και μεγάλης αξίας περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου, όπως, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΘ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ''Ελληνικό'', κλπ. Νομιμοποιεί την πώληση σε ξένα αρπακτικά κερδοσκοπικά κεφάλαια, όχι μόνο ''κόκκινων'', αλλά και ενήμερων δανείων, χωρίς να διασφαλίζεται ούτε η αποτροπή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων».

Και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Κυριακής στο Σύνταγμα, την ώρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

«Έφθασαν δύο Σαββατοκύριακα για την κυβέρνηση να διαλύσει ό,τι απέμεινε από δημόσια κοινωνικά αγαθά και δικαιώματα» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αναφερόμενη και στην ψήφιση του ασφαλιστικού - φορολογικού πριν από δύο εβδομάδες. Όπως επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ, η κυβέρνηση εξανεμίζει τα εισοδήματα με τις νέες μειώσεις των μισθών και των συντάξεων και με την θεσμοθέτηση του αυτόματου «κόφτη» των μισθών, συντάξεων, κοινωνικών και αναπτυξιακών δαπανών. Με τη νέα φοροληστεία φτωχοποιεί την ελληνική κοινωνία, ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία, παραδίδουν τα κόκκινα δάνεια και κατοικίες στα κοράκια των αγορών, προσθέτει και καλεί στο συλλαλητήριο στις 17:30 στο Σύνταγμα.

Συλλαλητήριο ΠΑΜΕ την Κυριακή στην Ομόνοια

Συλλαλητήριο διοργανώνει και το ΠΑΜΕ την Κυριακή 22 Μαΐου στις 5:30 το απόγευμα στην Ομόνοια, ημέρα κατά την οποία η κυβέρνηση θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τον «αυτόματο κόφτη» και τους έμμεσους φόρους. Το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους κάθε κλάδου, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις σωματειακές επιτροπές, τους νέους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους, να μη δεχτούν τη «νέα εξαθλίωση».

Όπως αναφέρει το ΠΑΜΕ: «Στο νέο νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση, περιλαμβάνεται ο αυτόματος κόφτης δηλαδή ένα αυτόματος μπαλτάς που θα κόβει και θα μειώνει μισθούς και συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα θα προκαλεί αυτόματες περικοπές σε κονδύλια προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τους δήμους και άλλους φορείς της Τοπικής Διοίκησης, όταν θα διαπιστώνεται πως δεν πιάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι των κρατικών προϋπολογισμών και του μνημονίου. Η κυβέρνηση λέει ψέματα, φέρνει νέο, 4ο μνημόνιο. Την ίδια στιγμή γενικεύουν τη φοροεπέλαση παντού. Αυξάνουν τον ΦΠΑ από το 23% στο 24%, εξέλιξη που θα επιφέρει νέες μαζικές αυξήσεις σε προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης. Αυξάνουν τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης που επιβάλλονται στη βενζίνη, στο πετρέλαιο κίνησης, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο υγραέριο, στο φυσικό αέριο και στην κηροζίνη με εφαρμογή από 1η Ιούνη. Σχεδιάζουν να επιβάλουν νέους ειδικούς φόρους στη σταθερή τηλεφωνία, στη συνδρομητική τηλεόραση, στα τσιγάρα, στα τέλη των αυτοκίνητων, στον καφέ, στα ποτά». Η μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, όπως σημειώνεται, είναι ο μόνος δρόμος για την ανατροπή αυτών των πολιτικών.

Σε παλλαϊκές κινητοποιήσεις καλεί η Λαϊκή Ενότητα

Σε παλλαϊκές κινητοποιήσεις κατά του πολυνομοσχεδίου και του δημοσιονομικού «κόφτη» καλεί από την πλευρά της η Λαϊκή Ενότητα εν όψει της ψήφισή τους στη Βουλή.  Η ΛΑΕ κάνει λόγο για νέα λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων και της δημόσιας περιουσίας, καθώς και για «κόφτη» μισθών, συντάξεων και δημοσίων δαπανών, που στην ουσία, όπως λέει, αποτελεί νέο μνημόνιο διαρκείας, αλλά και μοχλό υπονόμευσης της λαϊκής κυριαρχίας. Το κόμμα καλεί σε κινητοποιήσεις τις ημέρες συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή και σε αγώνα διαρκείας, «για να μην περάσει ο νέος μνημονιακός οδοστρωτήρας φτωχοποίησης του λαού και νέο-αποικιοποίησης της χώρας».

Καλεί επίσης «όλες τις αριστερές, αντιμνημονιακές, προοδευτικές δυνάμεις, σε αγωνιστική συμπόρευση και κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη ενωτικών, μαζικών λαϊκών και εργατικών αγώνων, για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα, για την ανατροπή της κυβέρνησης που τα εφαρμόζει και ολόκληρου του μνημονιακού μπλοκ πολιτικών δυνάμεων που τα ψηφίζει ή τα στηρίζει». Συγκεκριμένα στην Αθήνα, καλεί σε συμμετοχή:

Το Σάββατο 21/5, στις 12:00 το μεσημέρι, ραντεβού της ΛΑΕ στο Σταθμό του Μετρό στο Μοναστηράκι και πορεία/πικετοφορία μέσω της οδού Ερμού στην πλατεία Συντάγματος.

Την Κυριακή, 22/5, στις 17:30 το απόγευμα, συλλαλητήριο εργατικών συνδικάτων και λαϊκών φορέων στο Σύνταγμα. Σημείο συνάντησης ΛΑΕ, Όθωνος & Αμαλίας. Επίσης, η ΛΑΕ πραγματοποιεί ενημερωτική πολιτική καμπάνια, για το νέο πολυνομοσχέδιο, σε όλη τη χώρα, με εξορμήσεις των μελών και φίλων της σε πλατείες, χώρους εργασίας, εμπορικά κέντρα, λαϊκές αγορές κλπ.

Π. Λαφαζάνης: Ξεπουλούν τη χώρα και ληστεύουν τον ελληνικό λαό

Για «ξεπούλημα της χώρας» και «ληστεία» σε  βάρος του ελληνικού λαού κατηγορεί την κυβέρνηση ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Η άθλια νεομνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα-  Καμμένου μαζί με τους παραδομένους νεομνημονιακούς βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καταληστεύουν τα λαϊκά εισοδήματα και παραδίδουν στους “εμπόρους των εθνών” αλυσοδεμένη την Ελλάδα και αλυσοδεμένο τον ελληνικό λαό», δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης.

Σημείωσε ακόμη ότι η απουσία στη Βουλή μίας αντιπολίτευσης που να ενθαρρύνει ενωτικές λαϊκές κινητοποιήσεις και να αντιταχθεί με ρεαλιστική ριζοσπαστική εναλλακτική πρόταση στα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης, διευκολύνει τους κυβερνώντες «να ξεπουλούν τη χώρα, να ληστεύουν τους εργαζόμενους και να μετατρέπουν σε σύγχρονους ραγιάδες τους πολίτες».

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ