2016-05-21 21:30:49
Φωτογραφία για Καρδίτσα: Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες από τη βροχή - Κρίσιμες οι επόμενες ώρες
Τεράστια είναι τα προβλήματα σύμφωνα με τις πληροφορίες που συνέλεξε το KarditsaLive.Net που έχει η δημιουργήσει η ισχυρή βροχόπτωση σε καλλιέργειες στον κάμπο της Καρδίτσας.

Ο ακριβής αριθμός των στρεμμάτων που έχει υποστεί ολική η μερική καταστροφή δεν μπορεί ακόμα να προσδιοριστεί καθώς τα φαινόμενα και είναι ακόμα σε εξέλιξη αλλά και δεν έχει ακόμα αρχίσει η μεγάλη ροή υδάτων από τα ορεινά που καθιστά ιδιαίτερα κρίσιμες τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν η ένταση των φαινομένων θα συνεχιστεί αμείωτη τουλάχιστον μέχρι τις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής και από κει και πέρα θα υπάρξει ομαλοποίηση της κατάστασης. Μια πρώτη σχετικά ασφαλής εκτίμηση για το μέγεθος των ζημιών θα γίνει από αύριο το μεσημέρι και μετά.

Για όλα τα παραπάνω μιλήσαμε με τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο που βρίσκεται σε περιοχές που έχουν πληγεί και επιβλέπει παρεμβάσεις που απαιτούνται να γίνουν. Μας είπε ότι το ύψος της βροχής που έπεσε είναι πολύ μεγάλο και υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε καλλιέργειες. Σημείωσε ότι από χθες είχαν ενημερωθεί οι Δήμοι και οι ΤΟΕΒ να παρέμβουν και να ανοίξουν φράγματα και τόνισε ότι προς το παρόν δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα σε οικισμούς παρά μόνο σε καλλιέργειες.


Υπογράμμισε πάντως πως η ροή των υδάτων από τα ορεινά που ουσιαστικά δεν έχει ακόμα ξεκινήσει θέλει προσοχή και ετοιμότητα.

Δύσκολα είναι τα πράγματα και στο Δήμο Σοφάδων με τον δήμαρχο κ. Θ. Σκάρλο να μιλάει για πολύ μεγάλες ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο καθώς όπως μας είπε χαρακτηριστικά τα χωράφια δεν φαίνονται από το νερό. Ακόμα τόνισε πως αν φουσκώσουν κι άλλο τα ποτάμια το αρδευτικό δίκτυο δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί και το νερό θα γυρίζει μέσα στα χωράφια.

Επίσης ο κ. Σκάρλος υποστήριξε ότι από πλευράς Δήμου γίνονται συνεχείς παρεμβάσεις για να μην κινδυνεύσουν σπίτια και ποιμνιοστάσια και προς το παρόν δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα.

Με νερά από την ισχυρή βροχόπτωση αλλά και από υπερχείλιση αρδευτικών καναλιών έχουν γεμίσει και πάρα πολλά στρέμματα καλλιεργειών στον Δήμο Παλαμά. Εκεί όμως το μεγάλο πρόβλημα έπεται καθώς όπως μας είπε ο δήμαρχος κ. Γ.Σακελλαρίου, τα νερά από φράγματα που σπάνε στους άλλους Δήμους διοχετεύονται μέσα στον Ιταλικό ποταμό που φουσκώνει ώρα με την ώρα. Προς το παρόν δεν δημιουργείται θέμα από τα ποτάμια αλλά πιθανόν, τόνισε τις επόμενες ώρες να δημιουργηθεί.

Και στο Δήμο Παλαμά οι παρεμβάσεις σε καίρια σημεία είναι συνεχείς με τρία μηχανήματα του Δήμου και άλλα τόσα μισθωμένα να προσπαθούν να ομαλοποιήσουν την κατάσταση.

Πρέπει να πούμε ότι ανάλογα φαινόμενα έχουμε και στο Δήμο Καρδίτσας με χιλιάδες στρέμματα πλημμυρισμένα και φράγματα που σπάνε για να εκτονωθεί το φαινόμενο. Ήδη έχει σπάσει το φράγμα στο Σταυρό ενώ οι πληροφορίες μας λένε ότι γίνονται παρεμβάσεις και στην Μέλισσα.

Σε ότι αφορά τον πολεοδομικό ιστό της πόλης να πούμε ότι η Πυροσβεστικής Υπηρεσία Καρδίτσας χρειάσθηκε να επέμβει σε οκτώ περιπτώσεις όπως ενημερωθήκαμε αναταποκρινόμενη σε κλήσεις συμπολιτών μας.

Τέλος, σε ότι αφορά το ορεινά του νομού μας να τονίσουμε ότι δεν παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα πέρα από πτώσεις φερτών υλικών στο οδικό δίκτυο που στις σημαντικότερες περιπτώσεις απαίτησαν την παρουσία κάποιου μηχανήματος για την απομάκρυνσή τους.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ