2016-05-22 22:49:00
Φωτογραφία για Η χελώνα που βγαίνει βόλτα με...καροτσάκι! [photos]
Όταν η 24χρονη Νεοϋορκέζα Αμάντα Γκριν έβαλε μία αγγελία ζητώντας κάποιον να της βγάζει βόλτα τη χελώνα της, τον Χένρι, δεν περίμενε να λάβει και πολλές απαντήσεις. Κι όμως: η αγγελία της έγινε viral και δέχθηκε περίπου 500 απαντήσεις από ενδιαφερόμενους! Η Γκριν απέκτησε τον Χένρι, μία αφρικανική χελώνα βάρους 7,7 κιλών, όταν η προηγούμενη ιδιοκτήτριά του αναγκάστηκε να τον δώσει επειδή δεν μπορούσε να αναλάβει τη φροντίδα του. Και μάλλον λίγοι στη γειτονιά εκείνη του Χάρλεμ όπου ζει η Γκριν γνώριζαν πως έχουν για γείτονα τον Χένρι, μέχρι που έκανε την εμφάνισή της αυτή η αγγελία.

“Όπως ακριβώς ένας άνθρωπος που έχει έναν σκύλο θα προσλάμβανε κάποιον να τον βγάζει βόλτα, σκέφτηκα, γιατί όχι και κάποιος που να βγάζει βόλτα χελώνες;”, δήλωσε η Γκριν μιλώντας στο Reuters TV.

Τη δουλειά πήρε τελικά η Αμάλια Μακάλιστερ, έχοντας εμπειρία από προηγούμενη εργασία της σε pet shop, με μισθό 10 δολαρίων την ώρα.


“Πραγματικά πρέπει να τον προσέχεις”, δήλωσε η Μακάλιστερ, περιγράφοντας τη δουλειά ως διασκεδαστική και όχι ιδιαίτερα απαιτητική. “Θα μπορούσα ίσως να διαβάσω ένα βιβλίο, αλλά πρέπει να σιγουρευτώ ότι δεν θα πάει να φάει κάτι που δεν πρέπει”, ανέφερε.

Οι χελώνες του είδους του Χένρι ζουν κυρίως στη βόρεια και κεντρική Αφρική, αλλά προσαρμόζονται εύκολα σε διαφορετικά περιβάλλοντα. Είναι κυρίως χορτοφάγες, και ειδικά στον Χένρι, ο οποίος βγαίνει βόλτα με... παιδικό καροτσάκι και μετά αφήνεται ελεύθερος να εξερευνήσει, αρέσουν πολύ οι πικραλίδες και το χορτάρι.

Όμως η ιδιοκτήτρια του Χένρι γνωρίζει καλά πως το κατοικίδιό της μια μέρα δεν θα... χωράει στο διαμέρισμά της, καθώς οι αρσενικές χελώνες αυτού του είδους μπορούν να φτάσουν σε μήκος τα 76 εκατοστά και σε βάρος τα 90 κιλά.

“Θα καταφέρω να αποκτήσω μία αυλή στη Νέα Υόρκη;”, διερωτάται.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ