2016-05-23 07:44:11
Φωτογραφία για Κατρούγκαλος: Δεν είναι φοροφυγάδες οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ
Σε προαναγγελία ότι ο πρωθυπουργός θα πει στη Βουλή πως δεν θα χρειαστεί οι δικαιούχοι να επιστρέψουν πίσω τα αναδρομικά του ...ΕΚΑΣ, προχώρησε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, επισημαίνοντας ότι «και ένα ευρώ να χάνει κάποιος πολίτης από το επίδομα, είναι πολύ κακό».

Ο ίδιος, τόνισε σχετικά: «Υπογράφω και με τα δύο χέρια μου ότι δεν είναι φοροφυγάδες οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ», ενώ επισήμανε ότι ακόμα και χάνοντας το ΕΚΑΣ, διατηρείται το δικαίωμα των δικαιούχων για φθηνότερα φάρμακα.

Αναφορικά με τις συντάξεις, ο υπουργός σημείωσε ότι οι χαμηλές θα ανέβουν στο τέλος του έτους, ενώ έκανε γνωστό ότι τα 384 ευρω της εθνικής σύνταξης θα καταβάλλονται με 20 χρόνια ασφάλισης. Πρόσθεσε δε, ότι από το Ιούλιο θα γίνουν οι «λίγες» - όπως τις χαρακτήρισε - μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις. «Δεν θα πέσουμε έξω. Δεν θα υπάρχει «κόφτης» σε μισθούς και συντάξεις», υπογράμμισε. «Βασικός κίνδυνος στην Ελλάδα είναι η φτώχεια των ανέργων των μονογονεϊκών οικογενειών και της παιδικής φτώχειας», τόνισε.


Ο κ. Κατρούγκαλος επεσήμανε μάλιστα ότι, εφόσον από το επόμενο εξάμηνο υπάρξει επιστροφή στην ανάπτυξη, το Ασφαλιστικό θα είναι βιώσιμο. «Μέχρι το 2060 θα πάμε με αυτό το ασφαλιστικό μοντέλο» δήλωσε, τονίζοντας ότι «η γενιά των πενηντάρηδων επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο».

Για τη διαπραγμάτευση, ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι το μυστικό είναι να έχεις θέσεις, ενώ σημείωσε ότι για τις ομαδικές απολύσεις το ΔΝΤ είναι απομονωμένο. «Δεν θα πάμε σε χειρότερο από αυτό του ευρωπαϊκού μοντέλου», σημείωσε.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ