2016-05-23 20:29:34
Φωτογραφία για Τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ταρτούς της Συρίας
Τρομοκρατικές επιθέσεις συγκλόνισαν το Ταρτούς και την Τζάμπλεχ, δύο παράκτιες πόλεις της Συρίας την Δευτέρα το πρωί, αφαιρώντας τις ζωές πολλών ανθρώπων και τραυματίζοντας άλλους.

Το Ταρτούς ήταν μέχρι τώρα η πιο ασφαλής πόλη της Συρίας, όπου δεν είχε συμβεί κανένα επικίνδυνο περιστατικό.

Ο λόγος είναι ότι η πόλη κατοικείται κυρίως από Αλεβήδες και Ορθόδοξους χριστιανούς, Οι τελευταίοι ανέρχονται σε περίπου 20.000, ενώ η πόλη είναι και έδρα Ορθόδοξης Επισκοπής.

Ο πληθυσμός της πριν τον πόλεμο ανερχόταν σε120.000 περίπου κατοίκους, ενώ μετά την εγκατάσταση προσφύγων από άλλα μέρη ανέβηκε στις 200.000.

Απέναντι από το Ταρτούς βρίσκεται η μεγαλύτερη ναυτική βάση της Ρωσίας στην Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο της Συρίας SANA τρεις τρομοκρατικές βομβιστικές επιθέσεις συγκλόνισαν την επαρχία του Ταρτούς σήμερα το πρωί.

Ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στην πύλη του σταθμού των λεωφορείων, ενώ ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε στο εσωτερικό του σταθμού, αφήνοντας πολλούς νεκρούς ή τραυματίες.


Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ένας άλλος τρομοκράτης ανατινάχθηκε στο κατοικημένο προάστιο που βρίσκεται μπροστά από το σταθμό των λεωφορείων στα δυτικά της πόλης, προκαλώντας τραυματισμούς σε πολλούς ανθρώπους.

Στην Τζάμπλεχ, μία πόλη στην περιοχή της Λαοδίκειας, ένας αριθμός τρομοκρατικών βομβιστικών επιθέσεων έπληξε τις κατοικημένες συνοικίες και το κρατικό νοσοκομείο.

Οι βομβιστικές επιθέσεις άφησαν πολλούς άμαχους νεκρούς και τραυματίες.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ