2016-05-24 13:14:08
Φωτογραφία για Απελπιστική η κατάσταση με την κατάληψη των ειδικών θέσεων στάθμευσης των ΑμεΑ
Κανένας έλεγχος δεν γίνεται αναφορικά με την κατάληψη των ειδικών θέσεων στάθμευσης που προβλέπονται για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ), όπως αναφέρουν οι αρμόδιοι Σύλλογοι.

«Η καθημερινότητά μας είναι τραγική. Οι θέσεις καταλαμβάνονται καθημερινά από ασυνείδητους πολίτες. Και επιπλέον ακόμη και καταγγελία να κάνω, δεν έχει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα», λέει στα ''ΝΕΑ'' η Βάσω Μαράκα πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.

Η ίδια επισκέφτηκε την περασμένη εβδομάδα των οδοντίατρό της και η θέση στάθμευσης είναι κατειλημμένη. «Δεν μπορείς να ξεκινάς με αναπηρικό αμαξίδιο και να μην ξέρεις εάν θα φτάσεις στον προορισμό σου και αν τελικά θα σου επιτρέψει η διάθεση του καθενός και η αδιαφορία της Πολιτείας να εξυπηρετηθείς», εξηγεί η ίδια.

Αυτός είναι και ο λόγος που η Ομοσπονδία απέστειλε επιστολή σε όλους τους Δήμους και ζητά τον προληπτικό έλεγχο των ειδικών θέσεων στάθμευσης που προβλέπονται για τα ΑμεΑ. Η ίδια επιστολή θα αποσταλεί και στη Διεύθυνση Τροχαίας.


Η επιστολή της Πανελλήνας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

«Με αφορμή την επαναλειτουργία του θεσμού της Δημοτικής Αστυνομίας, θα θέλαμε να αναφερθούμε στο λυπηρό φαινόμενο της κατάληψης των (ελαχίστων) θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ από ασυνείδητους οδηγούς. Οι τοπικές και οι δημόσιες αρχές, καθώς και οι συμπολίτες πρέπει να αντιμετωπίζουν με ευαισθησία και σεβασμό τις ιδιαιτερότητες των ΑμεΑ. Είναι σημαντικό να βελτιωθούν οι συνθήκες πρόσβασης των ΑμεΑ σε χώρους εμπορικούς, αναψυχής, σε δημόσιες υπηρεσίες κτλ ώστε τα ΑμεΑ να αισθάνονται ισότιμοι πολίτες, και να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις επαγγελματικές, κοινωνικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις. Θα θέλαμε να φροντίσετε όπου υπάρχουν θέσεις στάθμευσης καθώς και ειδικές ράμπες πρόσβασης ΑμεΑ, να υπάρχει ορατή οριοθέτηση, ώστε τόσο τα ΑμεΑ, όσο και οι υπόλοιποι πολίτες να μπορούν εύκολα να τις εντοπίζουν. Πολύ σημαντικό είναι να υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος γύρω από το θέση στάθμευσης για να χρησιμοποιηθεί αναπηρικό αμαξίδιο κατά την έξοδο και είσοδο του ατόμου από/στο όχημα. Η Δημοτική Αστυνομία θα πρέπει να επιτηρεί αυτές τις υποδομές, ώστε να γίνεται χρήση μόνο από τα ενδεδειγμένα άτομα. Μια κοινωνία δείχνει το επίπεδο παιδείας και πολιτισμού της από τον τρόπο που φέρεται στους λιγότερο ευνοούμενους πολίτες. Η καθημερινότητα των ΑμεΑ βρίθει δυσκολιών και καλό θα ήταν η Πολιτεία να μεριμνήσει για την απρόσκοπτη πρόσβαση τους στην Πόλη τους. Σας παρακαλούμε να βοηθήσετε στην επίλυση του θέματος της προσβασιμότητας των ΑμεΑ στην πόλη σας και να βελτιώσετε τις καθημερινές συνθήκες διαβίωσής τους.»
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ