2016-05-24 13:48:30
Φωτογραφία για ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΠΟΚΤΑ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ
Την εκτίμησή του ότι σήμερα θα κλείσει επιτυχώς η πρώτη αξιολόγηση με την παράλληλη υιοθέτηση ενός οδικού χάρτη για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους εξέφρασε μιλώντας στο βιομηχανικό συνέδριο του ΣΕΒ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Πλέον, σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη, το μέλλον αποκτά ορατότητα μετά από πάρα πολύ καιρό, ενώ όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, με την πρόσφατη ψήφιση των νομοσχεδίων, η χώρα μπορεί να πιάσει τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2016 και 2017.

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αν και τα προβλήματα είναι μεγάλα σαν σε συνθήκες πολέμου, εντούτοις, σήμερα, για πρώτη φορά από την αρχή της κρίσης, ανοίγει ένα παράθυρο ελπίδας και μπαίνει τέλος στον κύκλο της αβεβαιότητας. Αναφερόμενος στις επικρίσεις της επιχειρηματικής κοινότητας για τις επιπτώσεις των δημοσιονομικών μέτρων, ο κ. Δραγασάκης επεσήμανε ότι αφουγκραζόμαστε τις επιφυλάξεις, αλλά θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι λειτουργούμε σε συνθήκες πίεσης και πολλές φορές οι επιλογές που καλούμαστε να υιοθετήσουμε είναι μεταξύ του κακού και του χειρότερου.


Ο κ. Δραγασάκης εξήγησε ότι με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης, η οικονομία θα τεθεί σε νέα τροχιά, καθώς έως το τέλος του έτους το δημόσιο θα αποπληρώσει τα χρέη του έναντι των ιδιωτών, ενώ αναπτυξιακή ώθηση θα δώσει και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Η ρευστότητα των τραπεζών, όπως ανέφερε, θα ενισχυθεί και με το waiwer, αλλά και από την ενεργητική διαχείριση των κόκκινων δανείων, ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στη συγκρότηση μιας αναπτυξιακής εργαλειοθήκης. Στην εργαλειοθήκη αυτή εντάσσονται το αναπτυξιακό συμβούλιο, ο νέος αναπτυξιακός νόμος, η απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης των επιχειρήσεων, αλλά και η μετατροπή του ΕΤΕΑΝ ένα πολυεργαλείο χρηματοδότησης.

Τέλος, ο κ. Δραγασάκης κάλεσε σε συνεργασία την επιχειρηματική κοινότητα για τη δημιουργία ενός αναπτυξιακού υποδείγματος, δομημένου στην υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, την κοινωνική ανάπτυξη και τις νέες θέσεις απασχόλησης.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ