2016-05-24 16:35:15
Φωτογραφία για Παραδόθηκε το USS Zumwalt στο Ναυτικό των ΗΠΑ [video]
Το Ναυτικό των ΗΠΑ απεδέχθη την παραλαβή του αντιτορπιλικού κατευθυνόμενων βλημάτων USS Zumwalt DDG 1000, της πρώτης μονάδας του ομώνυμου τύπου της επόμενης γενεάς πλοίων επιφανείας πολλαπλών αποστολών.

Υπενθυμίζεται, ότι τα αντιτορπιλικά τύπου DDG 1000 έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τη διεξαγωγή παρατεταμένων επιχειρήσεων στα παράκτια και την προσβολή στόχων ξηράς, την αυτόνομη προωθημένη ναυτική παρουσία και αποτροπή, την υποστήριξη ειδικών επιχειρήσεων και τη δυνατότητα να επιχειρούν ως οργανικό μέρος διακλαδικών και συνδυασμένων εκστρατευτικών δυνάμεων επιχειρήσεων.

Της επίσημης παραλαβής είχαν προηγηθεί εκτεταμένες δοκιμές εν πλω όλων των συστημάτων του πλοίου καθώς και η συστηματική αξιολόγηση των δυνατοτήτων στην αποκατάσταση ζημιών μάχης, στη ναυσιπλοΐα, στις επικοινωνίες, κ.α.

Το USS Zumwalt αποτελεί το πρώτο πλοίο επιφανείας του Ναυτικού των ΗΠΑ το οποίο διαθέτει καινοτόμο και υψηλής επιβιωσιμότητας ολοκληρωμένο σύστημα ισχύος (IPS: Integrated Power System) το οποίο αποδίδει ρεύμα σταθερής τάσης 1.000 Volt σε όλα τα σημεία του πλοίου.


Με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 78 MW, το IPS επιτρέπει τη διαχείριση της για την κάλυψη των διαφόρων ενεργειακών αναγκών ανάλογα με τις απαιτήσεις της επιχειρησιακής κατάστασης που βρίσκεται το πλοίο.

Σε ό,τι αφορά τον οπλισμό του το USS Zumwalt DDG 1000 διαθέτει δύο προηγμένα συστήματα πυροβόλου (AGS: Advanced Gun System) τα οποία με τη χρήση πυρομαχικών εκτεταμένου βεληνεκούς, προσβολής στόχων ξηράς (LRLAP: Long Range Land Attack Projectile) μπορούν να επιτύχουν δραστικά βεληνεκή της τάξης των 63 ναυτικών μιλίων (περίπου 117 χιλιόμετρα) και 80 σωλήνες κάθετης εκτόξευσης κατευθυνόμενων βλημάτων Tomahawk missiles, Evolved Sea Sparrow Missiles (ESSM), Standard και Vertical Launch Anti-Submarine Rockets [ASROC] (VLA).

Με βάση τον υφιστάμενο προγραμματισμό, μετά την επίσημη παραλαβή και μία περίοδο πιστοποίησης του πληρώματος (αποτελείται από 143 άτομα) στα ναυπηγεία Bath Iron Works της General Dynamics, στο οποίο θα ενταχθεί επίσημα σε υπηρεσία στις 15 Οκτωβρίου 2016, στη Βαλτιμόρη.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στον ναύσταθμο του San Diego, που θα αποτελεί τη μόνιμη βάση ελλιμενισμού του, όπου η ενεργοποίηση των συστημάτων αποστολής θα συνεχιστεί παράλληλα με τη διαδικασία συντήρησης μετά την παραλαβή.

Τέλος ας σημειωθεί ότι στα ναυπηγεία Bath Iron Works συνεχίζεται η ναυπήγηση των υπόλοιπων δύο αντιτορπιλικών του τύπου, του Michael Monsoor DDG 1001 και του Lyndon B. Johnson DDG 1002.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ