2016-05-25 15:22:49
Φωτογραφία για Που θα ξοδέψει τα 250 «μύρια» ο Μουρίνιο;
Από τη στιγμή που ο Φαν Χάαλ «χαιρέτησε» απομένει μόνο η ανακοίνωση της επισημοποίησης του «γάμου» Μουρίνιο-Γιουνάιτεντ. 

«Προίκα» του Πορτογάλου για τις πρώτες του κινήσεις θα είναι, καθώς λέει το ρεπορτάζ, ένα μπάτζετ 250 εκ. ευρώ που θα διατεθεί για έξι τουλάχιστον μεταγραφές. Ας τα βάλουμε κάτω, να δούμε πιο προσεκτικά που τελειώνουν οι ανάγκες και που αρχίζουν οι επιθυμίες.

Γράφει ο Γιάννης Τσαούσης

Τερματοφύλακες

Με δεδομένο ότι μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου ο Ντε Χέα δεν το κουνάει απ’ το Μάντσεστερ τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2019, βασικός κίπερ υπάρχει. Με τον Ρομέρο υπάρχει και αξιόπιστο μπακ-απ. Ο Βαλντές δεν ενδιαφέρει κανέναν το αν υπάρχει, το πολύ-πολύ να γίνει τρίτος ο Τζόνστον. Καθαρίσαμε.

Αμυντικοί

Στις θέσεις των στόπερ υπάρχουν οι Σμόλινγκ, Μπλιντ, Ρόχο, Τζόουνς και ΜακΝερ. Αριθμητικά επαρκείς, αλλά χωρίς το «βαρύ» όνομα ανάμεσά τους κάποιος λογικά θα πουληθεί (μάλλον ο Ρόχο) και θα έρθει ένας «ενδεκαδάτος», τύπου Γκαράι, Μαρκίνιος ή Παπασταθόπουλου, οπότε υπολογίστε καμιά 25άρα, μπορεί και παραπάνω.


Αριστερά στην άμυνα έχουμε τον Σο, ενώ εκεί λόγω ποδιού παίζουν και οι Μπλιντ, Ρόχο. Λόγω της ευπάθειας του νεαρού Άγγλου σε τραυματισμούς πιθανόν να υπάρξει κίνηση εκεί για αναπληρωματικό.

Στο άλλο άκρο έχουμε «ακούνητο» Νταρμιάν και πίσω του, ακόμα και στην πιθανή περίπτωση της αποχώρησης του -σε αγωνιστική βύθιση- Βαλένσια, τον Βαρέλα αλλά και τον ΜακΝερ αν παραστεί ανάγκη.

Μέσοι

Στη θέση του αμυντικού χαφ υπάρχει ο Σνάιντερλιν και μετά το χάος. Ο Κάρικ λογικά φεύγει οπότε, αναλόγως τη διάταξη που έχει ο Μουρίνιο στο μυαλό του, να χρειαστεί μια αξιόπιστη προσθήκη τύπου Μεδέλ ή Μπίλια.

Στα κεντρικά χαφ υπάρχουν οι Ερέρα, Φελαϊνί και Σβαϊνστάιγκερ με τον πρώτο να είναι σίγουρος, τον δεύτερο να περιμένει την εκτίμηση του νέου του προπονητή για την αμφιλεγόμενη χρησιμότητά του και τον Γερμανό να έχει μεν άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο αλλά να δείχνει ότι στα 32 του βρίσκεται σε αγωνιστική κάμψη, άρα εδώ έχουμε ερωτηματικά.

Οι διαθέσιμοι επιθετικοί χαφ είναι ο Μάτα και ο νεαρός Περέιρα, ενώ τη θέση μπορεί να καλύψει και ο Ρούνεϊ. Λογικά δεν θα γίνει κίνηση εκεί.

Αριστεροί εξτρέμ της ομάδας είναι οι Ντεπάι και Γιανγκ, με τον πρώτο να αμφισβητείται αλλά να ελπίζει ότι θα δικαιώσει τις προσδοκίες του νέου του «μέντορα» και τον 31χρονο άγγλο να κάνει τον «ρεπατζή» του Ολλανδού.

Στο δεξί άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής υπάρχει θέμα. Ο Λίνγκαρντ ήταν ευχάριστη έκπληξη φέτος, αλλά αφενός βρέθηκε εκεί εξ’ ανάγκης και αφετέρου δεν μπορεί ακόμα να σηκώσει το βάρος της φανέλας του «αναντικατάστατου». Με δεδομένο, λοιπόν, ότι αυτό δεν πρόκειται να το κάνει ούτε ο Γιανουζάι (τα αρνητικά αποτελέσματα του να χαρακτηρίζεσαι «παιδί-θαύμα» πριν την ώρα σου), η Γιουνάιτεντ θα χρειαστεί «βαριά» μεταγραφή εκεί, κάτι τύπου Λούκας, Κουαδράδο ή Μαχρέζ. Μια 30άρα, δηλαδή, «μέσα στο νερό».

Επιθετικοί

Ο Πορτογάλος συνηθίζει να παρατάσσει τις ομάδες του με 4-3-3 ή 4-2-3-1 και μία επιθετική «κολώνα». Θεωρητικά με την τριάδα Ρούνεϊ-Μαρσιάλ-Ράσφορντ είναι καλυμμένος, αν όμως σκεφτούμε ότι από τους τρεις τους το πιο εύκολο γκολ φέτος το είχε ο Ράσφορντ (ο Ρούνεϊ βαίνει προς το «πρώην ποδοσφαιριστής», Μαρσιάλ ευρύ ρεπερτόριο αλλά όχι clinical finisher), δείχνει συνετή η απόκτηση ενός σέντερ φορ για «πινγκ-πονγκ» με τους υπόλοιπους, στιλ Ντρογκμπά, Λουκάκου ή Κέιν, που θα δώσει περισσότερες επιθετικές επιλογές στην ομάδα. Εκεί πάμε για μια 40άρα και βλέπουμε που μπορεί να σταματήσει το κοντέρ.

Συνοπτικά: Χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα ποιοι θα αποχωρήσουν από το ρόστερ, γιατί σίγουρα θα υπάρξουν και τέτοιοι, η λογική μας (αυθαιρεσία) λέει ότι περίπου 100 εκ. ευρώ θα διατεθούν για τρεις βασικές κινήσεις που θα αφορούν στόπερ, δεξί εξτρέμ και κεντρικό επιθετικό. Από εκεί και πέρα θα έχουμε πιθανώς μία προσθήκη στο αριστερό άκρο της άμυνας και μία ή δύο στις θέσεις των αμυντικών και κεντρικών χαφ. Και σ’ αυτές τις τελευταίες θα παιχτεί το μέλλον του μπάτζετ των 250 εκ. ευρώ. Γιατί ο Μουρίνιο θα πάει για παίκτες διαμετρήματος Πογκμπά, Βεράτι και Πιάνιτς κι εκεί ο λογαριασμός ανεβαίνει επικίνδυνα. Όπως, όμως, κι εδώ, έτσι και παντού στον κόσμο οι φίλαθλοι αγαπάνε τα μεταγραφικά «μπαμ» όσο τίποτα, όσο κι αν είναι συνηθισμένοι σ’ αυτά. Και η Γιουνάιτεντ δεν θα αποτελέσει εξαίρεση, ειδικά όταν θα διανύει τον «μήνα του μέλιτος» με τον Πορτογάλο.
koolnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ