2016-05-26 00:33:11
Φωτογραφία για Σκάνδαλο στο νοσοκομείο Χαλκίδας
Σκάνδαλο ξέσπασε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και οι «ψίθυροι» που ακούγονταν στους διαδρόμους του Νοσοκομείου τις τελευταίες ημέρες, τελικά είχαν βάση. Πρώην υπάλληλος του Νοσοκομείου Χαλκίδας, ο οποίος έχει συνταξιοδοτηθεί εδώ και δύο χρόνια περίπου, εισέπραττε τη σύνταξή του,

αλλά και τον μισθό του, αφού σε συνεργασία με υπάλληλο της Οικονομικής Υπηρεσίας του

Νοσοκομείου δεν είχε σβηστεί το όνομά του από τις καταστάσεις μισθοδοσίας.

Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται, οι δύο άντρες μοιράζονταν το μισθό… Ύστερα από διασταύρωση των στοιχείων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, διαπιστώθηκε η απάτη και το θέμα συζητήθηκε και στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δευτέρας.

Ο υπάλληλος τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε και ΕΔΕ. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά για τον τρόπο που δρούσε ο υπάλληλος της Οικονομικής Υπηρεσίας και πως κατάφερνε να ξεγελάει το σύστημα, αλλά και για αυτούς που βάζουν την τελική υπογραφή στις καταστάσεις μισθοδοσίας, οι οποίοι, ενδεχομένως να μην ήλεγχαν τις καταστάσεις.


Διαβάστε πιο κάτω όλη την απόφαση

ΘΕΜΑ: « Αναστολή άσκησης Καθηκόντων».

Έχοντας υπόψη:

1) Το υπ’ αριθμ. 6086/23-5-2016 Έγγραφο της αναπληρώτριας προϊσταμένης Διεύθυνσης Διοικητικής-Οικονομικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Χαλκίδας

2) Την υπ’ αριθμ. 10/23-5-2016 (θέμα 1ο) απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Χαλκίδας-Γ.Ν.-Κ.Υ. Καρύστου-Γ.Ν.-Κ.Υ. Κύμης, σύμφωνα με την οποία αποφασίζει την άμεση απομάκρυνση με το καθεστώς της αναστολής άσκησης καθηκόντων του διαχειριστή της Μισθοδοσίας του Νοσοκομείου μας ……3) Τις διατάξεις του άρθρου 104 του Ν. 4057/2012 όπως αντικαταστάθηκε με τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 3 περίπ. 2 του Ν. 4325/2015, σύμφωνα με τις οποίες: «Σε κατεπείγουσες περιπτώσεις επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος και πριν γνωμοδοτήσει το πειθαρχικό συμβούλιο, μπορεί να επιβληθεί στον υπάλληλο από το ανώτατο μονοπρόσωπο όργανο διοίκησης του φορέα όπου υπηρετεί το μέτρο της αναστολής άσκησης των καθηκόντων του. Μέσα σε τριάντα (30) ημέρες το πειθαρχικό συμβούλιο συνέρχεται και γνωμοδοτεί για τη θέση του υπαλλήλου σε αργία. Η αναστολή άσκησης των καθηκόντων αίρεται αυτοδικαίως εάν το πειθαρχικό συμβούλιο δεν γνωμοδοτήσει για τη θέση σε αργία εντός της ανωτέρω προθεσμίας».

4) Το υπ’ αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/76/οικ.40155/30-12-2015 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με το οποίο μας διαβιβάστηκε η υπ’ αριθμ. 244/2015 γνωμοδότηση του Ε΄Τμήματος της συνεδρίασης της 3ης Νοεμβρίου 2015 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σχετικά με την καταβολή του συνόλου των αποδοχών στον υπάλληλο για όσο χρόνο διαρκεί η αναστολή άσκησης καθηκόντων.

5) Τις διατάξεις του άρθρου 8 του Μ. 3868/2010, σύμφωνα με τις οποίες: « Ο Διοικητής του Νοσοκομείου αναπληρώνεται στα καθήκοντά του από τον Αναπληρωτή Διοικητή και, όπου αυτός δεν υπάρχει, από τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας»

Κατόπιν αυτών,

Αποφασίζουμε

και επιβάλουμε το μέτρο της αναστολής άσκησης καθηκόντων στον …..μόνιμο υπάλληλο του Γ.Ν. Χαλκίδας-Γ.Ν.-Κ.Υ. Καρύστου-Γ.Ν.-Κ.Υ. Κύμης (νοσηλευτική μονάδα του Γ.Ν. Χαλκίδας) κλάδου ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων με βαθμό Α, ο οποίος εργάζεται στο Τμήμα Οικονομικού του Γ.Ν. Χαλκίδας, από την παραλαβή του παρόντος.

Ο Διοικητής του Γ.Ν. Χαλκίδας-

Γ.Ν.-Κ.Υ.Καρύστου- Γ.Ν.-Κ.Υ.Κύμης

α.α.

Στυλιανός Ποδάρας

Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Γ.Ν. Χαλκίδα
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σε ασπρόμαυρο φόντο η Bar Rafaeli
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σε ασπρόμαυρο φόντο η Bar Rafaeli
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ