2016-05-26 20:45:44
Φωτογραφία για Τι δείχνει η φωτογραφία που έχουμε στα social media για την προσωπικότητα μας!!
Καθώς τα social media έχουν εισβάλει στη ζωή των περισσότερων ανθρώπων και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, η ερμηνεία της φωτογραφίας κάθε χρήστη βρέθηκε στο επίκεντρο έρευνας μιας ομάδας ερευνητών στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια στη Φιλαδέλφεια.

Η ομάδα υπό τον Ντάνιελ Πρεότιουκ Πιέτρο ανέλυσε 3.200 πρόσφατα tweets ενώ 434 χρήστες από το δείγμα των 66.000 πέρασαν από ένα κλασσικό τεστ προσωπικότητας. Και στις δύο κατηγορίες οι χρήστες των social media βρέθηκαν ψηλά σε πέντε κατηγορίες χαρακτηριστικών: την εξωστρέφεια, την τερπνότητα, τη δεκτικότητα, την αυτοπεποίθηση και τον νευρωτισμό. Στη συνέχεια η ομάδα έψαξε για συσχετισμούς μεταξύ των αποτελεσμάτων και των χαρακτηριστικών της κάθε εικόνας προφίλ.

Τα συμπεράσματα που αναπτύχθηκαν σε διεθνές συνέδριο στην Κολωνία με βάση την ανάλυση που έγινε ήταν τα εξής:

Οι άνθρωποι με υψηλό σκορ αυτοπεποίθησης είχαν την τάση έχουν φωτογραφίες που εμφανίζονται μόνοι τους και όχι ως μέλος κάποιας ομάδας, ενώ εκφράζουν θετικά συναισθήματα στις φωτογραφίες τους.


Εκείνοι που είχαν υψηλό σκόρ στη δεκτικότητα φάνηκε να προτιμούν πιο καλλιτεχνικές φωτογραφίες.

Οι νευρωτικοί άνθρωποι έτειναν έντονα να μην δείχνουν το πρόσωπό τους στις φωτογραφίες

Ο Πιέτρο και η ομάδα του υποστηρίζουν πως τα αποτελέσματα αυτά αποτελούν ένα πρώτο καλό δείγμα για περαιτέρω ανάλυση τόσο της προσωπικότητας κάθε ατόμου, όσο και της εικόνας που θέλουμε να «βγαίνει» προς τα έξω.
topontiki
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ