2016-05-27 14:23:01
Φωτογραφία για Οι ληστές με το αέριο κατάφεραν να αρπάξουν 72.000 ευρώ. Που αλλού είχαν χτυπήσει;
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι ληστές κατάφεραν να αρπάξουν 72.000 ευρώ από το ΑΤΜ της Ακράτας ενώ πρόκειται για το τρίτο "χτύπημα" με την ίδια μέθοδο. Είχαν δράσει με την ίδιο τρόπο στις Ερυθρές Βοιωτίας και στην Αττική.

Η μέθοδος που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να ανατινάξουν το ΑΤΜ στην Ακράτα φαίνεται να έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλη παρόμοια περίπτωση στην Βοιωτία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, οι δράστες χρησιμοποίησαν αέριο για να ανατινάξουν το μηχάνημα, όπως ακριβώς είχε γίνει και στην Βοιωτία. Ωστόσο αυτή τη φορά στην Ακράτα δεν τους ... βγήκε. Η Αστυνομία εξετάζει προσεκτικά όλα τα δεδομένα για να διερευνηθεί αν πρόκειται για περιπτώσεις με την ίδια μέθοδο, ή για τους ίδιους δράστες.

H υπόθεση ερευνάται από άνδρες του Α.Τ. Ακράτας, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και κλιμάκιο αστυνομικών από την Πάτρα, προκειμένου να ερευνηθεί η υπόθεση. Οι πρώτες εκτιμήσεις καταλήγουν στη μέθοδο του...αερίου.


Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο άγνωστοι δράστες είχαν επιχειρήσει να ανατινάξουν ΑΤΜ στα Σελιανίτικα, αλλά χτύπησε ο συναγερμός, προφανώς από αδέξιους χειρισμούς, με αποτέλεσμα οι δράστες να εγκαταλείψουν την προσπάθεια και να γίνουν καπνούς.

H ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό αγνώστων δραστών οι οποίοι σήμερα (27-5-2016) στις (5.40) το πρωί, στην Ακράτα, οδηγώντας Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, έθραυσαν υαλοπίνακα πρόσοψης τράπεζας και προκάλεσαν μικρή έκρηξη σε ΑΤΜ.

Το αυτοκίνητο των δραστών εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε κοντινή απόσταση από την Τράπεζα έχοντας υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές από φωτιά, ενώ από τις έρευνες προέκυψε ότι είχε αφαιρεθεί από περιοχή της Αττικής.

Στον τόπο του περιστατικού, μεταξύ άλλων, ενεργούν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας και η Ομάδα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ