2016-05-31 12:41:53
Φωτογραφία για Ξέρετε κάποιον που προσπαθεί να το κόψει; Δώστε το καλό παράδειγμα… κατά του καπνίσματος!
Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος βοηθήστε και εσείς τα αγαπημένα σας πρόσωπα να κόψουν το τσιγάρο και μυήστε τους στη δική σας, σημαντικά λιγότερο βλαβερή, καθημερινότητα. Πώς; Πώς μπορούν οι ατμιστές να βοηθήσουν τους καπνιστές να κόψουν το κάπνισμα;

Το πιο δύσκολο πράγμα για κάποιον που θέλει να κόψει το κάπνισμα είναι να το πάρει απόφαση. 'Ενας ατμιστής που έχει ήδη περάσει αυτή τη διαδικασία είναι ο ιδανικότερος για να τον πείσει! Και δεν το λέμε μόνο εμείς. Μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο για τις Εξαρτήσεις της Γλασκόβης, υπό τον ψυχολόγο Christopher Russell και περιλάμβανε 7.300 άτομα, τα οποία δήλωσαν ότι έχουν χρησιμοποιήσει ηλεκτρονικό τσιγάρο τουλάχιστον μία φορά, παρήγαγε εντυπωσιακά αποτελέσματα για το συγκεκριμένο θέμα.

Από το σύνολο των 7.300 ανθρώπων, οι 5.000 ήταν καπνιστές και το 80% αυτών έκοψε εντελώς το κάπνισμα χάρη στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, σε διάστημα περίπου 14 μηνών από τότε που το ξεκίνησαν!


Από όσους μάλιστα δεν κατάφεραν να κόψουν το κάπνισμα, το 56% δήλωσε ότι μείωσε την κατανάλωση του καπνού, με το μέσο όρο να κυμαίνεται από τα 23 τσιγάρα την ημέρα που ίσχυε πριν το ηλεκτρονικό τσιγάρο, στα 4!

Η έρευνα περιλάμβανε επίσης και σειρά άλλων ερωτημάτων, από τα οποία προκύπτει ότι το μυστικό της επιτυχίας - δηλαδή της χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου, ώστε να διακοπεί το κάπνισμα - είναι η σωστή επιλογή συσκευής και γεύσης. Η επιλογή του κατάλληλου ηλεκτρονικού τσιγάρου, που να μη μοιάζει με το συμβατικό και η παραδοχή του «να μην περιμένουν μια ολόιδια εμπειρία όπως είναι το κάπνισμα» αποτελούν βασική προετοιμασία για το άτμισμα.

Ακόμα, ο Christopher Russell, εντυπωσιασμένος από τα αποτελέσματα, πρότεινε τη δημιουργία ενός δικτύου ατμιστών, δηλαδή ανθρώπων που είχαν κόψει το κάπνισμα χάρη στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, που μέσω φόρουμ αλλά και συναντήσεων, θα συνομιλούσαν και θα ενημέρωναν άλλους καπνιστές για το πώς να αφήσουν πίσω τους τη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος, χωρίς στερήσεις. Αυτό το δίκτυο θα μπορούσε να προωθηθεί με δημόσιες καμπάνιες αλλά και από τους ίδιους τους ατμιστές, οι οποίοι όταν χρειάζεται θα συναντιούνται με τους καπνιστές και θα τους μιλούν για την εμπειρία τους.

Τέλος, το περιοδικό Forbes ανέδειξε την πρόταση του Russel με πρώτη και καλύτερη την συντάκτρια υγείας του περιοδικού, η οποία, απ' ότι φαίνεται, την έχει ήδη υιοθετήσει.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ