2016-05-31 14:25:39
Φωτογραφία για Κι όμως υπάρχουν ΑΚΟΜΑ σκλάβοι...
Περισσότεροι από 1 εκατ. είναι οι σύγχρονοι σκλάβοι στην Ευρώπη, σύμφωνα με έκθεση που αναφέρει ότι οι πολεμικές συγκρούσεις στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Συρία, την Υεμένη και τη Συρία έχουν οξύνει το πρόβλημα.

 Ο παγκόσμιο δείκτης για τη σκλαβιά, που δημοσιεύει το Ίδρυμα Περπατάω Ελεύθερος εκτιμά ότι περισσότεροι από 1,2 εκατ. άνθρωποι βιώνουν σύγχρονες συνθήκες σκλαβιάς στην Ευρώπη.   Η Τουρκία και τα Σκόπια τοποθετούνται στην κορυφή της σχετικής λίστας με το 0,6% του πληθυσμού να χαρακτηρίζονται ως σύγχρονοι σκλάβοι.   Τα μεγαλύτερο ποσοστό ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ εντοπίζεται στην Πολωνία με το 0.5% του πληθυσμού να βιώνουν συνθήκες σκλαβιάς.  

Αλλά υπάρχουν και χώρες στην ΕΕ που ξεχωρίζουν για την προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν το ζήτημα, όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Ολλανδία, η Σουηδία, η Πορτογαλία, η Κροατία, η Ισπανία, το Βέλγιο και η Νορβηγία.   «Αυτές οι χώρες διακρίνονται από ισχυρή πολιτική βούληση, επαρκείς πηγές και μία ισχυρή κοινωνία των πολιτών που ζητά το λόγο από τις κυβερνήσεις» αναφέρει η έκθεση.


 «Το 2016 ο παγκόσμιος δείκτης σκλαβιάς, επηρεάστηκε από ένα πρωτοφανές μαζικό ρεύμα μετανάστευσης, με γυναίκες και παιδιά να απομακρύνονται από τη φρίκη των συγκρούσεων στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Συρία, την Υεμένη και τη Λιβύη» ανέφερε η επικεφαλής της έρευνας Fiona David.  

«Οι σύγχρονες μορφές της σκλαβιάς ανθεί σε περιβάλλον συγκρούσεων, διαφθοράς, μετακινήσεων πληθυσμών, διακρίσεων και ανισότητας» γράφει η έκθεση και ορίζει τη σύγχρονη σκλαβιά ως την κατάσταση εκμετάλλευσης από την οποία το άτομο δεν μπορεί να ξεφύγει εξαιτίας των απειλών, της βίας, του εξαναγκασμού, της παραπλάνησης και της συμπεριφοράς των ατόμων που προσεγγίζει τη συμπεριφορά απέναντι στα ζώα. Για παράδειγμα μπορεί να κρατούνται τα διαβατήρια των σύγχρονων σκλάβων, μπορεί να αντιμετωπίζουν βία ή απειλές κατά των ίδιων και των οικογενειών τους. 
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ