2016-05-31 15:56:30
Φωτογραφία για Φτιάξτε μόνες σας σπρέι μαλλιών για look παραλίας!
Σε πολλές αρέσουν τα κυματιστά μαλλιά της παραλίας και θέλουν να διατηρούν αυτό το look και μετά από τις βουτιές στη θάλασσα. Το μυστικό για ένα τέλειο... look παραλίας βρίσκεται πίσω από ένα "σπιτικό" σπρέι μαλλιών με θαλασσινό αλάτι, conditioner και αιθέρια έλαια που θα σας χαρίσει το φυσικό "σπάσιμο" των μαλλιών!

Τι θα χρειαστείτε:

1 κούπα με ζεστό νερό (όχι καυτό) ή με χαμομήλι που θα ανοίξει τα μαλλιά σας

3 κ.σ. θαλασσινό αλάτι

1 κ.σ. τζελ μαλλιών με αλόη βέρα

1/2 κ.σ. conditioner

3-4 σταγόνες αμυγδαλέλαιο, λάδι jojoba, λεβάντα ή άλλα αιθέρια έλαια

1 κ.γ. χυμό λεμονιού ή βότκα, εάν θέλετε να φωτίσετε τα μαλλιά σας

Τα βήματα για να φτιάξετε το "θαλασσινό" σπρέι

Πλύνετε ένα παλιό μπουκάλι ψεκασμού και ανακινήστε το ζεστό νερό ή το τσάι με το θαλασσινό αλάτι... μέχρι να γίνουν ένα! Στη συνέχεια, προσθέστε την aloe vera, το conditioner, το χυμό λεμονιού, το τζελ, το conditioner και τα αιθέρια έλαια. Βάλτε το καπάκι πάνω στο μπουκάλι και ανακινείστε για 1-2 λεπτά μέχρι να διαλυθούν τα άλατα και να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μείγμα. Αποθηκεύστε το μπουκάλι στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε το για τους επόμενους 3-4 μήνες ή και περισσότερο.


Όταν θελήσετε να αποκτήσετε μπούκλες, που "θυμίζουν" παραλία, τότε ανακινείστε καλά το μπουκάλι, ψεκάστε πάνω σε νωπά μαλλιά και τυλίξτε το κεφάλι σας με μια πετσέτα. Δώστε ιδιαίτερη σημασία στη ρίζα της τρίχας, ώστε να αποκτήσουν τα μαλλιά όγκο και απαλή υφή. Αργότερα, κάντε μια Γαλλική πλεξίδα ή τυλίξτε τα μαλλιά με ένα σφιχτό κότσο, ώστε όταν βγάλετε το κοκαλάκι το επόμενο πρωί... να έχετε κυματιστά μαλλιά!

Να θυμάστε ότι τα αιθέρια έλαια είναι ιδανικά, εάν έχετε ξηρά μαλλιά, αφού χαρίζουν έξτρα λάμψη και ενυδάτωση. Εάν είστε ξανθιά, προτιμήστε το χαμομήλι, ενώ εάν θέλετε να ενισχύσετε το μελαχρινό χρώμα τους, ρίξτε 3-4 σταγόνες από αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου. Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί ότι το θαλασσινό αλάτι κάνει "καλό" στα λιπαρά μαλλιά ή σε όσες γυναίκες έχουν παχιά τρίχα. Γι' αυτό, σιγουρευτείτε ότι έχετε ρίξει μια καλή ποσότητα θαλασσινού αλατιού, ώστε να δημιουργηθούν οι τέλειες beachy μπούκλες.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ