2016-05-31 22:29:12
Φωτογραφία για Το Σεντόνι στην Τούμπα θα τεντώνει: ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1 - 1
Ο ανίκητος στα play off  ΠΑΟΚ πήρε αυτό που ήθελε απέναντι στον Παναθηναϊκό (1-1) με ήρωα τον Γλύκο στην απόκρουση της χρονιάς και κάνει όνειρα για σεντόνι Champions League στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε φουριόζος, είχε την κατοχή, είχε τον έλεγχο του αγώνα, έφτιαξε φάσεις, πήρε προβάδισμα στο σκορ, όμως ο κακός μέχρι και το 26’ Παναθηναϊκός βρήκε… σφυγμό με το γκολ του Λουντ και από κει και έπειτα, πήρε τα ηνία του αγώνα, «φόρτωσε» με άγχος τον ΠΑΟΚ που κοιτούσε περισσότερο τα νώτα του, από το να επιτεθεί.

Η… προειδοποίηση

Στο 6’ ο ΠΑΟΚ άγγιξε το γκολ  με το πολύ όμορφο γυριστό σουτ του Μαλεζά, όμως ο Στιλ με εντυπωσιακή επέμβαση κράτησε το μηδέν στην εστία του, με τον Ελληνα κεντρικό αμυντικό να μη μπορεί να πιστέψει την ευκαιρία που έχασε.

Στο 8’ ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη του τελική στο παιχνίδι με το σουτ του Κλωναρίδη να μη βρίσκει στόχο, καθώς η μπάλα κατέλεξε άουτ.


Η… εκτέλεση

Εννιά λεπτά αργότερα ήταν ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ με τη γκολάρα του Γκάρι Ροντρίγκες, με τον Αφρικανό να βάζει «φωτιά» στην Τούμπα. Όλα ξεκίνησαν από το λάθος του Αμπέντ, με τον Αλγερινό να χάνει τη μπάλα από τον Πέλκα, με τον Ελληνα μεσοεπιθετικό να γίνεται και πάλι αποδέκτης αυτής μετά τη πάσα του Κλάους, πριν ο Ροντρίγκες με ένα δεξί ασύλληπτο βολέ νικήσει τον Στιλ.

Η… απάντηση

Το γκολ αυτό έδωσε «φτερά» στους παίκτες του Δικεφάλου, μέχρι να έρθει ο Λουντ για να φέρει ξανά το παιχνίδι στα ίσια. Πιο συγκεκριμένα ο Φινλανδός δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση με τη μπάλα να βρίσκει πάνω στον Μιγκέλ Βίτορ, να αλλάζει πορεία και τον Παναθηναϊκό με τον τρόπο αυτό να ισοφαρίζει σε 1-1.

Από το σημείο εκείνο και έπειτα οι «πράσινοι» έγιναν κυρίαρχοι του παιχνιδιού, χωρίς ωστόσο να φτάσουν σε κάποια αξιόλογη ευκαιρία μπροστά από τα καρέ του Γλύκου, με τον ΠΑΟΚ να δείχνει επηρεασμένος από το γκολ της ισοφάρισης.

Ελάχιστες φάσεις, μηδέν ρίσκο...

Με τον ΠΑΟΚ να βολεύεται και με το 1-1 και τον Παναθηναϊκό να μη θέλει να ρισκάρει, το παιχνίδι κυλούσε άνευρα και δίχως φάσεις μέχρι και το 70'. Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε τον έλεγχο του αγώνα, με τους παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι, να δίνουν χώρο, θέλοντας να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα των Λέτο και Κλωναρίδη για να "χτυπήσουν" στην κόντρα επίθεση.

Σε εκείνο το χρονικό σημείο με διαφορά δύο λεπτών οι δύο τεχνικοί έκαναν τις πρώτες διορθωτικές κινήσεις με τους Κοροβέση για τον ΠΑΟΚ και τον Μπουμάλ για τον Παναθηναϊκού να έρχονται στο παιχνίδι.

Η πρώτη επικίνδυνη για τα καρέ του Γλύκου φάση, σημειώθηκε στο 76' με τον προωθημένο Κουτρουμπή να πλασάρει όμως η μπάλα βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Η απάντηση του ΠΑΟΚ δεν άργησε να έρθει με τον Χαρίση παραλίγο να εκμεταλλευτεί το τραγικό λάθος του Μολέδο, όμως η προβολή του δεν βρήκε στόχο με τη μπάλα να περνά αργά και βασανιστικά εκτός εστίας.

Ολα για όλα ο Στραματσόνι, απόκρουση καριέρας ο Γλύκος

Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα ο Αντρέα Στραματσόνι μη έχοντας άλλη επιλογή έριξε στο γήπεδο τους Βλαχοδήμο και Πέτριτς, με τον Παναθηναϊκό να τα παίζει όλα για όλα με σκοπό να πετύχει το γκολ που θα του έδινε το εισιτήριο για τα... αστέρια του Champions League. H ευκαιρία που έψαχναν οι "πράσινοι" ήρθε με τον Πέτριτς στην τελευταία παράσταση της καριέρας του να μη μπορεί να νικήσει τον Γλύκο που έκανε ίσως την επέμβαση της καριέρας του στο 86'.

Το παιχνίδι μέχρι το φινάλε του απέκτησε "τρελό" ρυθμό, με τον ΠΑΟΚ που βρήκε κενούς χώρους να έχει ευκαιρίες να κερδίσει το παιχνίδι, όμως το 1-1 έμεινε ως το τέλος και ο Δικέφαλος πήρε την πρώτη θέση στα πλέι οφ και το... εισιτήριο για τα... αστέρια του Champions League, με τους παίκτες του Βλάνταν Ιβιτς να γίνονται ένα με τον κόσμο του ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Κίτσιου, Λέοβατς (68' Σκόνδρας), Μαλεζάς, Βίτορ, Χαρίσης, Τζιόλης, Τσίμιροτ, Πέλκας (60' Κοροβέσης), Κλάους (80' Μπερμπάτοφ), Ροντρίγκες.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Κουτρουμπής, Νάνο, Μολέδο, Μέστο, Λουντ, Ζέκα, Αμπέντ (75' Βλαχοδήμος), Εβαντζελίστα (64' Μπουμάλ), Κλωναρίδης (80' Πέτριτς), Λέτο.

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

GREXIT: Ο Μεχντί Αμπέντ. Κακός ο Αλγερινός. Δεν βοήθησε ουσιαστικά την ομάδα του, ενώ από δικό του λάθος ξεκίνησε το γκολ με το οποίο προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ.

EURO GROUP: Ο Παναγιώτης Γλύκος. Και μόνο για την απόκρουση που έκανε στο 86' στο σουτ του Πέτριτς, δικαιούται τον τίτλο του κορυφαίου ια την ομάδα του, αφού ουσιαστικά η επέμβασή του αυτή έδωσε στον ΠΑΟΚ τον "χρυσο" βαθμό της ισοπαλίας.

CAPITAL CONTROL: Η αλήθεια είναι πως έγινε μεγάλος ντόρος από την πλευρά του Παναθηναϊκού για τον ορισμό του Αρετόπουλου. Η αλήθεια είναι πως έχασε κάποιες φάσεις με πιο χαρακτηριστική αυτή του 10’ όταν δεν έδωσε φάουλ πάνω στον Κλωναρίδη, με τους «πράσινους» να φωνάζουν για ακόμα 4-5 περιπτώσεις, χωρίς ωστόσο καμία εξ’ αυτών να είναι καθοριστική για την έκβαση του αγώνα, όσο ήταν για τον ρυθμό του. Ο Τρικαλινός διαιτητης επιβεβαίωσε πως είναι ένας διαιτητής επικίνδυνος για το άθλημα καθώς σφύριζε φάουλ χωρίς να υπάρχει επαφή, έβγαζε κάρτες εκεί που δεν υπήρχαν, έχανε άλλες φάσεις και γενικά προκάλεσε ατελείωτο εκνευρισμό με τις αποφάσεις του.

PLAN B: Με σύστημα 4-3-3 ξεκίνησε το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ, με τον Βλάνταν Ιβιτς, να επαναφέρει στο αρχικό σχήμα τον Στέλιο Μαλεζά, αντί του τιμωρημένου Γιώργου Τζαβέλλα, με τον Δημήτρη Πέλκα να καλύπτει το κενό του Ρόμπερτ Μακ στην τριάδα της επίθεσης.

Ο Αντρέα Στραματσόνι, επέλεξε το 4-4-2 σε σχηματισμό ρόβμου. Οι Μολέδο, Κουτρουμπής ήταν στο κέντρο της άμυνας, οι Μέστο και Νάνο στα δύο άκρα της άμυνας με τους Ζέκα, Αμπέντ, Λουντ και Εβαντζελίστα στη μεσαία γραμμή και τους Λέτο με τον Κλωναρίδη στην επίθεση.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ