2016-06-01 09:37:11
Φωτογραφία για ΕΟΠΥΥ: Διακοπή συμβάσεων με τους συμβεβλημένους γιατρούς που θα προχωρήσουν σε επίσχεση
Ο ΕΟΠΥΥ ξεκίνησε ήδη τη διαδικασία ενταλματοποίησης και πληρωμής των παρόχων του και για τις υπηρεσίες ιατρικών επισκέψεων, η συγκεκριμένη ενέργεια αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας.

IATRONET.GR

Επισπεύδονται οι διαδικασίες εξόφλησης των συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να αποφευχθεί η προγραμματισμένη για την 1η Ιουνίου επίσχεση και η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Σωτήρης Μπερσίμης (φωτό) προειδοποιεί τους γιατρούς ότι θα διακοπεί η σύμβασή τους με τον ΕΟΠΥΥ, στην περίπτωση που παραλείψουν την παροχή υπηρεσιών.

Για να αντικρούσει το επιχείρημα των απεργών, ο κ. Μπερσίμης ανακοίνωσε πως δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), με την οποία ανοίγει ο δρόμος της οριστικής εκκαθάρισης των οφειλών, σύμφωνα με το αρ.ω90 παρ.7 ν.4368/16.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού, ο ΕΟΠΥΥ ξεκίνησε ήδη τη διαδικασία ενταλματοποίησης και πληρωμής των παρόχων του.


Ειδικότερα για τις υπηρεσίες ιατρικών επισκέψεων, η συγκεκριμένη ενέργεια αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας.

Δήλωση

Με αυτά τα δεδομένα, σημειώνει πως όσοι εκ των συμβεβλημένων γιατρών, προτίθενται από την 1η Ιουνίου να προβούν σε παράλειψη υπηρεσιών Υγείας προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, να ενημερώσουν ρητά και ενυπογράφως με υπεύθυνη δήλωση που θα κατατίθεται στην κατά τόπο αρμόδια περιφερειακή διεύθυνση, για λόγους διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας.

Ο Οργανισμός θα συνεκτιμήσει την ανωτέρω ατομική δήλωση στα πλαίσια της ισχύουσας σύμβασης και της εν γένει νομοθεσίας κατόπιν θεσμικής επικοινωνίας και συνεννόησης με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.
ΔΗΜ.Κ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ