2016-06-01 09:37:18
Φωτογραφία για Σε επ' αόριστον επίσχεση εργασίας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ
Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από σήμερα οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση εξόφλησης των οφειλομένων. Οι περίπου 2.500 γιατροί δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ για το 2016, συμπληρώνοντας, δηλαδή, πέντε μήνες απλήρωτοι.

Οι ασφαλισμένοι του ταμείου που θα επισκέπτονται τους συγκεκριμένους γιατρούς θα υποχρεώνονται σε καταβολή του πλήρους αντιτίμου και όχι της απλής συμμετοχής, ή θα επισκέπτονται τις δημόσιες δομές υγείας.

Η Ένωση Γιατρών ΕΟΠΥΥ διευκρινίζει πως: "οι αντοχές των ιατρών του ΕΟΠΥΥ τελείωσαν απέναντι στις ατέρμονες προσχηματικές υποσχέσεις του Οργανισμού, που καθιστούν αδύνατη την επαγγελματική δραστηριότητα των ιατρών του ΕΟΠΥΥ, η οποία προαπαιτεί τακτικές πληρωμές κάθε μήνα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες", ζητώντας προκαταβολικά την κατανόηση των ασφαλισμένων για την ταλαιπωρία τους.

Όπως αναφέρουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, η στάση πληρωμής του ΕΟΠΥΥ το 2015 για τις επισκέψεις του Β' εξαμήνου, χρεώνει τους κλινικούς γιατρούς με ένα επιπρόσθετο φόρο (βάσει της έκδοσης του τιμολογίου παροχής υπηρεσιών) που κυμαίνεται από 1.200 έως 4.200 ευρώ, ανάλογα με τη δήλωση εισοδήματος.


Προσθέτουν ότι χωρίς να έχουν πληρωθεί ούτε ένα ευρώ για το πρώτο τετράμηνο του 2016, έχουν εκδοθεί τιμολόγια, με αποτέλεσμα να προκύπτουν ήδη φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις που υπερβαίνουν τις 4.500 ευρώ, για εισόδημα που δεν έχει καν εισπραχθεί.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, ζητά την άμεση έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την εκκαθάριση των δαπανών των γιατρών και άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων τους από το έτος 2011. Υπενθυμίζει ότι για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Οργανισμού προς τους γιατρούς έχει κοινοποιήσει σειρά εξωδίκων οχλήσεων και όπως τονίζει, "παρότι λαμβάνει υποσχέσεις ότι οι γιατροί θα πληρωθούν, η διαδικασία δεν προχωρά".
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ