2016-06-02 12:17:18
Φωτογραφία για Πάτρα: Οι «έξυπνες» στάσεις επεκτείνονται και στις συνοικίες
Το σύστημα των έξυπνων στάσεων μετά το κέντρο της Πάτρας, επεκτείνεται και στις... συνοικίες, καθώς η ΑΔΕΠ και πάλι σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας, ετοιμάζεται να προχωρήσει σ την κατασκευή και τη δημιουργία νέων έξυπνων στάσεων, σε σημεία εκτός κέντρου.

Το σύστημα λειτουργεί σε συγκεκριμένα σημεία του κέντρου της Πάτρας, εδώ και περίπου 1,5 χρόνο και έχει στεφθεί με επιτυχία, διευκολύνοντας την ζωή των Πατρινών και του επιβατικού κοινού.

Η επέκταση του δικτύου στην περιφέρεια, έχει να κάνει με την εγκατάσταση και την λειτουργία 30 έξυπνων στάσεων σε διάφορες περιοχές, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών για την καθιέρωση των Μέσων Μαζικής Συγκοινωνίας στην συνείδηση των πολιτών.

Η επέκταση του δικτύου των έξυπνων στάσεων θα γίνει με χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους, ενώ ο χρονικός ορίζοντας του έργου εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στον έναν χρόνο.

Με το σύστημα των έξυπνων στάσεων οι επιβάτες έχουν την δυνατότητα να πληροφορούνται τον ακριβή χρόνο διέλευσης των λεωφορείων μέσα από τις οθόνες που έχουν εγκατασταθεί στα σημεία, αλλά και μέσω διαδικτύου, από τον υπολογιστή τους ή από το κινητό τους τηλέφωνο.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ