2016-06-02 14:56:14
Φωτογραφία για Καταπολεμήστε τη ζέστη στο σπίτι χωρίς κλιματισμό!
Μένετε στην πόλη μακριά από τη θάλασσα και δεν έχετε air-condition; Δείτε έξυπνους τρόπους για να δροσιστείτε Κρατήστε τις κουρτίνες ή τα παντζούρια κλειστά προφυλάσσοντας το σπίτι από την απευθείας έκθεση στον ήλιο βοηθά να διατηρείτε πιο δροσερό.

Κρεμάστε ένα υγρό πανί μπροστά από το παράθυρο: όταν ο αέρας περνά μέσα από το υγρό πανί, η υγρασία τον βοηθάει να κρυώσει.

Στο ίδιο πνεύμα, δοκιμάστε ένα μπολ με πάγο μπροστά από έναν ανεμιστήρα: Αφήστε το δροσερό αέρα να φυσήξει πάνω σας.

Περιστρέψτε τον ανεμιστήρα σας ώστε να κοιτάει προς τα έξω: Και να φυσήξει το ζεστό αέρα έξω από το σπίτι. Εάν έχετε έναν ανεμιστήρα οροφής, γυρίστε τον έτσι ώστε να περιστρέφεται προς την αντίθετη κατεύθυνση και να φυσάει τον ζεστό αέρα πάνω και έξω.

Οπλιστείτε με ένα μπουκάλι ψεκασμού γεμάτο με παγωμένο νερό: Βρέξτε τον εαυτό σας ελεύθερα και καθώς το νερό εξατμίζεται, θα σας κρυώσει. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να δροσιστείτε βυθίζοντας τα χέρια σας σε ένα μπολ με παγωμένο νερό.


Απενεργοποιήστε (και ίσως ακόμη και αποσυνδέστε) τις συσκευές σας: Ο υπολογιστής σας, η τηλεόραση, οι φορτιστές – όλα εκπέμπουν θερμότητα, όπως επίσης το πλυντήριο πιάτων και το στεγνωτήριο ρούχων σας. Δοκιμάστε το στέγνωμα πιάτων και των ρούχων σας με την παραδοσιακή μέθοδο (στέγνωμα με τον αέρα). Θα εξοικονομήσετε ενέργεια και θα κρατήσει το σπίτι δροσερό.

Αλλάξτε τους λαμπτήρες σε λαμπτήρες φθορισμού μικρού μεγέθους: όχι μόνο είναι καλό για το περιβάλλον επειδή χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια από τους συμβατικούς λαμπτήρες, αλλά και οι βολβοί τους δε ζεσταίνονται τόσο πολύ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ