2016-06-02 21:00:16
Φωτογραφία για Μυήστε σωστά τα παιδιά σας στο διαδίκτυο.
Είτε το θέλουμε είτε όχι το ίντερνετ έχει διεισδύσει ανεπιστρεπτί στη ζωή μας. Η γνώση υπολογιστών είναι πιοαπαραίτητη και από ένα πανεπιστημιακό πτυχίο στην αγορά εργασίας. Αν δεν γνωρίζεις να χρησιμοποιείς υπολογιστή θεωρείσαι αναλφάβητος, καλώς ή κακώς. Σε αυτή την πραγματικότητα λοιπόν, είναι χρέος των γονέων να μυήσουν τα παιδιά τους στον κόσμο του ίντερνετ ώστε και να είναι ασφαλή, αλλά και να περνάνε ποιοτικό χρόνο μπροστά στον υπολογιστή.

Οι ειδικοί επιπλέον, υποστηρίζουν πως είναι προτιμότερο τα παιδιά να εξερευνούν το internet, παρά να παρακολουθούν παθητικά τηλεόραση. Προκειμένου λοιπόν να εξασφαλίσετε στο παιδί σας τη γνώση του μέλλοντος μέσω ενός ασφαλέστερου τρόπου διαχείρισης, δεν έχετε παρά να οδηγήσετε εσείς οι ίδιοι το παιδί σας στα πρώτα του βήματα στις λεωφόρους των επικοινωνιών, της τεχνολογίας και του internet.

Η γνώση διώχνει το φόβο.

Μη βλέπετε με φόβο τον κόσμο του ίντερνετ γιατί αυτό δεν θα βοηθήσει τα παιδιά σας να αναπτύξει μια υγιή σχέση μαζί του
. Το ίντερνετ είναι ένα εργαλείο στο οποίο βρίσκεις οτιδήποτε υπάρχει στον κόσμο, καλό ή κακό. Είναι αλήθεια ότι κρύβει κινδύνους και παγίδες, τόσο για τα παιδιά, όσο και για τους ενήλικες. Το κακό δεν είναι τα παιδιά να σερφάρουν στις σελίδες του internet, αλλά το ότι αυτό γίνεται χωρίς καμία συμβουλή, εκμάθηση και καθοδήγηση.

Η τεχνολογία προσφέρει γνώση και απαιτεί γνώση. Για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό να εκπαιδευόμαστε στη σωστή χρήση του ίντερνετ και των υπολογιστών και στη συνέχεια να εκπαιδεύουμε και τα παιδιά μας. Συχνά προσφέρονται δωρεάν σεμινάρια για γονείς από εταιρίες τηλεπικοινωνιών ως προς την ασφαλή χρήση του ίντερνετ για τα παιδιά. Ενημερωθείτε και αξιοποιήστε τα.

Διδάξτε στα παιδιά σας πώς να εφαρμόζουν αρχές και αξίες και κατά τη χρήση του ίντερνετ. Από το πώς να επικοινωνούν με τους φίλους τους, να τηρούν ένα πρόγραμμα και να μην το κάνουν ανεξέλεγκτα και τέλος να κάνουν συνειδητές επιλογές στην αναζήτηση πληροφοριών. Κάντε λοιπόν το internet μια οικογενειακή υπόθεση, στην οποία εσείς ως υπεύθυνοι γονείς θα θέτετε τα πλαίσια και τα όρια, επισημαίνοντας πάντα στο παιδί σας τους βασικούς κανόνες για την κατάλληλη χρήση του.

Ανακαλύψτε τις εκπληκτικές δυνατότητες του ίντερνετ.

Μάθετε και εσείς οι ίδιοι μαζί με το παιδί σας τους εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας που προσφέρει το internet και πιστέψτε μας θα εκπλαγείτε. Για παράδειγμα τα δωρεάν εικονο-τηλεφωνήματα. Μπορείτε να επικοινωνήσετε δωρεάν με οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη με το να εφοδιαστείτε μόνο με ένα μικρόφωνο και μια κάμερα και φυσικά μια σύνδεση στο διαδίκτυο.

Βάλτε πρόγραμμα για τη χρήση του ίντερνετ στο σπίτι και τηρήστε το.

Μην μπείτε στον πειρασμό να απαγορεύσετε στα παιδιά σας τη χρήση του ίντερνετ στο σπίτι γιατί θα είναι μοιραίο σφάλμα. Όποιος γονιός απαγορεύει το internet στο σπίτι, στην πραγματικότητα, αυτομάτως στέλνει το παιδί του σε κάποιον άλλο υπολογιστή, χωρίς βέβαια καμία επίβλεψη και συνεργασία.

Ενδεικτικά για τις ηλικίες μεταξύ 4-12 ετών προτείνεται μισή ώρα κάθε μέρα και το πολύ 1 ώρα το Σαββατοκύριακο. Από την άλλη για τις μεγαλύτερες ηλικίες, καλό θα ήταν κάθε ημίωρο να γίνεται διάλλειμα περίπου μισού λεπτού μακριά από την οθόνη ή δέκα λεπτών ανά ώρα.

Συνοψίζοντας θα λέγαμε ότι ο υπολογιστής στις μέρες μας, όπως και η τηλεόραση, αποτελεί ένα οικιακό αντικείμενο, το οποίο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σύντροφος, διαμεσολαβητής αλλά και ως μέσο διαφυγής. Χρειάζεται γνώση και πειθαρχία για την ασφαλή χρήση του και ως προς αυτό οι γονείς μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο. Αναλάβετε τις ευθύνες σας και ενημερωθείτε από τους ειδικούς.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ