2016-06-04 06:28:20
Φωτογραφία για Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη Αυστριακών δημοσιογράφων για την παραγωγή τουριστικού ντοκιμαντέρ με θέμα την προβολή της Θεσσαλονίκης
Στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό, το γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού της Αυστρίας οργάνωσε την επίσκεψη από τη Βιέννη τριών μελών τηλεοπτικού συνεργείου της εταιρείας παραγωγής Geus TV – Television und Film Production με σκοπό την πραγματοποίηση τηλεοπτικών γυρισμάτων για τις ανάγκες 25λεπτου τουριστικού ντοκιμαντέρ με θέμα την προβολή της Θεσσαλονίκης ως city break προορισμού. Η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κα. Πατουλίδου παραχώρησε συνέντευξη στους Αυστριακούς δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην Θεσσαλονίκη στο Καφέ Αίθριο στο Γεντί Κουλέ και στη συνέχεια γεύμα προς το τηλεοπτικό συνεργείο, στην Ταβέρνα του κ. Κρεωνίδη στην Άνω Πόλη.

Η κ. Πατουλίδου αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους η Θεσσαλονίκη αποτελεί τουριστικό προορισμό τονίζοντας ότι: “Η πόλη μας αποτελεί σημείο συνάντησης και αφετηρίας των επισκεπτών για τις υπόλοιπες έξι Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αφού σε λίγη ώρα από την Θεσσαλονίκη ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τους πολιτιστικούς και τουριστικούς θησαυρούς της Περιφέρειάς μας
. Η Θεσσαλονίκη αποτελεί ιδανικό προορισμό όλες τις εποχές του έτους γιατί πάντα συνδυάζει κάτι διαφορετικό με πληθώρα θεματικών εκδηλώσεων. Είμαστε μια ζωντανή νεανική πόλη, με χιλιάδες φοιτητές. Όσο για τις υψηλές γαστρονομικές απολαύσεις που προσφέρει οι αγαπητοί δημοσιογράφοι από την Αυστρία είχαν την ευκαιρία να τις γευτούν αυτές τις ημέρες. Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης συνέβαλλε στην επιτυχή παρουσία του Αυστριακού τηλεοπτικού συνεργείου στην πόλη μας, δίνοντας τη δυνατότητα να ξεναγηθούν και τις 3 ημέρες παραμονής τους, από τις 1 έως και τις 3 Ιουνίου, διευκολύνοντας και τη μεταφορά τους σε όλα τα ιστορικά σημεία της πόλης μας καθώς και σε χώρους εστίασης και διασκέδασης των Θεσσαλονικέων, όλες τις ημέρες παραμονής τους” δήλωσε σχετικά η κ. Πατουλίδου.

Η επίσκεψη των Αυστριακών δημοσιογράφων και του τηλεοπτικού συνεργείου, διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, το Δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς και την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης. Το αφιέρωμα θα εστιάζει σε θέματα πολιτισμού, τουρισμού, γαστρονομίας και θα προβάλλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυνατότητες της πόλης της Θεσσαλονίκης ως city break προορισμού για όλο τον χρόνο. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου 2016 (τρεις φορές εντός μιας εβδομάδας) στην εκπομπή Besser Reisen του τρίτου προγράμματος της κρατικής τηλεόρασης ORF 3, το οποίο προβάλλει κυρίως πολιτιστικά, τουριστικά, επιστημονικά θέματα καθώς και ποιοτικά ντοκιμαντέρ.

Παραμονή της αναχώρησης του το τηλεοπτικό συνεργείο ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του τουριστικού ντοκιμαντέρ με την επίσκεψη στην Άνω Πόλη και στα Κάστρα και με πλάνα μέσα από το Γεντί Κουλέ και την Ροτόντα, έπειτα από την παραχώρηση άδειας από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης και τον προϊστάμενο κ. Σταμάτη Χονδρογιάννη.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ